Aubergine van de bbq
Met bruschetta kruiden- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 40
Aubergine van de bbq met bruschetta kruiden, hotchili lemon sauce, tomaten boter en krokante uitjes, hoé lekker en zomers! Lekker en makkelijk vega bijgerecht, ’t maakt je barbecue compleet.
Aubergine bbq aluminiumfolie
Aubergine bbq aluminiumfolie handig voor als je je bbq niet al te vies wilt maken. Als ’t even geen mooi weer is lukt dit ook perfect in de grillpan op ’t fornuis.
Must have! Bruschetta kruiden horen in je voorraadkast.
Ook lekker: Garnalen met ananas honing en rode peper, gemarineerd met sweet chili en afgemaakt met ananas bbq saus ofwel pineapple chili sauce van OIL&VINEGAR.
Geroosterde aubergine
- Was de aubergine, snij door de helft en beide helften door vieren in de lengte zodat je 8 stukken hebt. Maak de bruschetta dip.
- Meng de kruiden met het water en laat 5 minuten staan. Voeg de olijfolie toe en smeer de aubergine hier mee in. Rooster de stukken aubergine op een hete grill aan beide kanten rondom gaar.
- Leg de aubergine op een bord en top af met hotchili lemon sauce en krokante uitjes. Geroosterde aubergine maak je zó.
Ook lekker met spaghetti!
Maak het bruschetta mengsel nog een keer voor de tomatenboter of tomatenmayo. Mengen naar smaak, heerlijk!
Meer: BBQ recepten Barbecuen op houtskool, briketten of op gas? BBQ met vis, vlees of vega. Barbecue is leuk. Wat inspiratie voor jóuw barbecue, makkelijke bbq recepten op een rij.