Aubergine van de bbq
Aubergine van de bbq met bruschetta kruiden, hotchili lemon sauce, tomatenboter en krokante uitjes – een zomerse traktatie! Dit makkelijke vegetarische bijgerecht maakt je barbecue compleet. Gebruik aluminiumfolie op de bbq om je grill schoon te houden, of bereid de aubergine in een grillpan op het fornuis als het weer tegenzit. De pittige variant van de Italiaanse bruschetta kruidenmix is ook te gebruiken voor een heerlijke dip.
Een must-have: bruschetta kruiden mogen niet ontbreken in je voorraadkast.
Ook lekker: garnalen met ananas in ananas-honing met rode peper, afgewerkt met sweet chili en ananas bbq-saus van OIL&VINEGAR.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 el bruschetta kruiden OIL&VINEGAR
- 4 el water
- 2 el olijfolie
Topping
- krokante uitjes
- Hot Chili (Lemon) sauce OIL&VINEGAR
Instructies
- Was de aubergine en snijd deze doormidden. Snijd elke helft vervolgens in de lengte in vier stukken, zodat je 8 aubergineparten hebt.
- Maak de bruschetta dip, meng de kruiden met water en laat het 5 minuten staan. Voeg daarna de olijfolie toe en roer goed door. Bestrijk de aubergineparten gelijkmatig met dit kruidenmengsel.
- Rooster de stukken aubergine op de bbq aan beide kanten rondom gaar (of verhit een grillpan en rooster de aubergineparten aan beide zijden tot ze gaar en mooi gebruind zijn).
- Leg de geroosterde aubergine op een bord en werk af met hotchili lemon sauce en krokante uitjes.
Ook lekker met spaghetti!
Maak het bruschetta mengsel nog een keer voor de tomatenboter of tomatenmayo. Mengen naar smaak, heerlijk!
Meer: bbq recepten. Barbecuen op houtskool, briketten of op gas? BBQ met vis, vlees of vega. Barbecue is leuk. Wat inspiratie voor jóuw barbecue, makkelijke bbq recepten op een rij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?