Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Simpele aubergines met yoghurtsaus en granaatappel, een heerlijk gerecht met bite! Dit makkelijke en superlekkere vegetarische ovenrecept is een echte aanrader. De geroosterde aubergines krijgen extra smaak door de knoflookyoghurt en een royale hoeveelheid granaatappelpitjes. Aubergines roosteren in de oven, gekruid met tijm, geeft ze een stevige, bijna vlezige structuur – perfect voor dit gerecht.

Za'atar, een smaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, tilt de aubergines met yoghurtsaus en granaatappel naar een hoger niveau. Deze heerlijke mix van sesamzaad, gedroogde tijm, oregano, sumak, komijnzaad en paprikapoeder maakt het gerecht helemaal af.

Aubergine yoghurt granaatappel recept

Aubergine yoghurt granaatappel

4.5 van 17 stemmen
Recept afdrukken
Simpele aubergines met yoghurtsaus en granaatappel: een makkelijk en superlekker vegetarisch ovenrecept met bite.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden oosten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 personen
calorieën 112

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 takjes tijm
  • ½ granaatappel
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml karnemelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl za’atar kruiden
  • olijfolie extra vergine

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snij de aubergines doormidden in de lengte. Snij in beide richtingen sneetjes in de aubergines. Snij niet te diep want de schil moet heel blijven.
  • Smeer de aubergines in met olijfolie aan de snijkant. Bestrooi de aubergines met peper, zout en de tijmblaadjes en plaats de aubergines in een ovenschaal en zet 40 minuten in de oven.
  • Snij de granaatappel doormidden en sla de pitjes uit de schil. Aubergines bijna klaar? Maak de yoghurtaus.
  • Meng de yoghurt en karnemelk door elkaar. Pers de knoflook erboven en meng het door elkaar met een klein scheutje olijfolie.
  • Schep de yoghurtsaus op de aubergines en bestrooi met een snuf za’atar en flink wat granaatappelpitten.

Wil je meer pit? Voeg dan chilivlokken toe. Op zoek naar iets anders? Probeer de gepofte aubergine met burrata, geroosterde tomaat, basilicum en amandelen.

Aubergine yoghurt granaatappel
Aubergine kruiden

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4.48 from 17 votes (17 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025