Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergines met bite
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel, een aubergine met bite! Makkelijk en super lekker vegetarisch recept uit de oven. Top af met de knoflookyoghurt en lekker veel pitjes.

Aubergine maken in de oven

Aubergine maken in de oven, geroosterd met tijm. De structuur van aubergine is vlezig en stevig perfect om op deze manier te bereiden.

Za’atar, een super smaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten maakt de aubergines met yoghurtsaus en granaatappel helemaal af. Za’atar is een te gek mengsel van sesamzaad, gedroogde tijm en oregano, sumak, komijnzaad en paprikapoeder.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 takjes tijm
  • 1/2 granaatappel
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml karnemelk
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl za’atar kruiden
  • olijfolie
Gepofte aubergine burrata simpel recept voorbereiding
Gepofte aubergine burrata voorbereiding

Zo maak je geroosterde aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snij de aubergines doormidden in de lengte. Snij in beide richtingen sneetjes in de aubergines. Snij niet te diep want de schil moet heel blijven.
  2. Smeer de aubergines in met olijfolie aan de snijkant. Bestrooi de aubergines met peper, zout en de tijmblaadjes en plaats de aubergines in een ovenschaal en zet 40 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de bovenkant niet zwart wordt.
  3. Snij de granaatappel doormidden en sla de pitjes uit de schil. Aubergines bijna klaar? Maak de yoghurtaus. Meng de yoghurt en karnemelk door elkaar. Pers de knoflook erboven en meng het door elkaar met een klein scheutje olijfolie.
  4. Schep de yoghurtsaus op de aubergines en bestrooi met een snufje za’atar en lekker wat granaatappelpitten. Zó maak je geroosterde aubergine.

Meer pit? Voeg wat chilivlokken toe.

Meer aubergine: Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat basilicum en amandelen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen