Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergines met bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Een recept dat iedereen eens uitgeprobeerd zou moeten hebben, aubergines met yoghurtsaus en granaatappel. Een aubergine met bite! Smaakt heerlijk, vegetarisch en is makkelijk te maken.

Aubergine

De aubergine is een gezonde vrucht waar je alle kanten mee op kunt. Door de neutrale smaak kun je de aubergine goed combineren met andere groenten.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 á 3 takjes tijm
  • 1/2 granaatappel
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml karnemelk
  • 1 teentje knoflook
  • Za’atar kruiden
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines doormidden in de lengte. Snij in beide richtingen sneetjes in de aubergines. Snij niet te diep want de schil moet heel blijven.
  2. 2Smeer de aubergines in met olijfolie aan de snijkant. Bestrooi de aubergines met peper, zout en de tijmblaadjes en plaats de aubergines in een ovenschaal en zet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de bovenkant niet zwart wordt.
  3. 3Snij ondertussen de granaatappel doormidden en sla de pitjes uit de schil. Als de aubergines bijna klaar zijn, kun je beginnen met het maken van de saus. Meng de yoghurt en karnemelk door elkaar. Pers de knoflook erboven en meng het door elkaar met een klein scheutje olijfolie.
  4. 4Schep de yoghurtsaus op de aubergines en bestrooi ze met een snufje za’atar en een lepel granaatappelpitten. Serveer de aubergines met een lepel zodat je ze lekker uit kunt lepelen en de schil niet hoeft op te eten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Ook marokkaanse gerechten

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees recept

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

Favoriet! Gekruid recept uit de Marokkaanse keuken.

Marokkaanse couscoussalade

Marokkaanse couscoussalade

Couscous met munt, koriander en feta een vereiste voor de salade versie.

Marokkaanse kip tajine

Marokkaanse kip tajine

Kruidige kip, vol met groenten, heerlijk met couscous.

Meer marokkaanse recepten