Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 50m

Een recept dat iedereen eens uitgeprobeerd zou moeten hebben, is dit recept voor aubergines met yoghurtsaus en granaatappel. Het gerecht is niet alleen een plaatje voor het oog, maar smaakt ook heerlijk. Het gerecht is vegetarisch en makkelijk klaar te maken.

Ben je benieuwd naar meer vegetarische gerechten? Kijk dan eens bij onze vegetarische recepten.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 á 3 takjes tijm
  • 1/2 granaatappel
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml karnemelk
  • 1 teentje knoflook
  • Za'atar (kruiden)
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines doormidden in de lengte. Snij in beide richtingen sneetjes in de aubergines. Snij niet te diep want de schil moet heel blijven.

Stap2

Smeer de aubergines in met olijfolie aan de snijkant. Bestrooi de aubergines met peper, zout en de tijmblaadjes en plaats de aubergines in een ovenschaal en zet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de bovenkant niet zwart wordt.

Stap3

Snij ondertussen de granaatappel doormidden en sla de pitjes uit de schil. Als de aubergines bijna klaar zijn, kun je beginnen met het maken van de saus. Meng de yoghurt en karnemelk door elkaar. Pers de knoflook erboven en meng het door elkaar met een klein scheutje olijfolie.

Stap4

Schep de yoghurtsaus op de aubergines en bestrooi ze met een snufje za'atar en een lepel granaatappelpitten. Serveer de aubergines met een lepel zodat je ze lekker uit kunt lepelen en de schil niet hoeft op te eten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

102

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab