Aubergines uit de oven met granaatappel
Aubergines uit de oven met granaatappel: een gegrild zoetzuur bijgerecht, perfect gevuld met knoflook en verse kruiden. De granaatappelmelasse maakt dit vegetarische groentegerecht helemaal af. Het is eenvoudig te bereiden en ontzettend smaakvol. De citroen en granaatappel geven de geroosterde aubergines een heerlijke zoetzure twist. Serveer met een frisse groene salade of couscous, of zet het bijgerecht op tafel tijdens een barbecue – het past perfect bij de Midden-Oosterse keuken.
Zoet, zacht en smeuïg van binnen, knapperig van buiten en makkelijk te maken. Restjes van deze ovengebakken aubergine zijn de volgende dag heerlijk in een salade, of pureer ze tot een smakelijke soep.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 3 el olijfolie extra vergine
- 8 cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 citroen
- snuf zeezout
- 2 el granaatappelmelasse
- 2 el granaatappelpitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergines in de lengte in vier parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de aubergines gelijkmatig met 2 eetlepels olijfolie, bestrooi met wat zout, en rooster ze 20 tot 25 minuten in de oven, totdat ze zacht en goudbruin zijn.
- Terwijl de aubergines in de oven staan, maak je de zoetzure tomatensalade. Halveer de tomaten, pers de knoflook, hak de peterselie fijn en pers de citroen uit. Meng alles samen met de resterende olijfolie in een kom.
- Haal de geroosterde aubergines uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Schep de tomatensalsa over de aubergines en strooi er granaatappelpitjes overheen. Werk het geheel af met een scheutje granaatappelmelasse voor extra smaak.
- Serveer de aubergine uit de oven met salsa direct.
Ook lekker: aubergines met yoghurtsaus en granaatappel.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Super lekker recept met al die verschillende smaken. Eén grote reis door het Midden Oosten. Bij gebrek aan granaatappelpitjes heb ik deze vervangen door cranberry’s.
Lekker Anita!