Aubergines uit de oven met granaatappel

Aubergines uit de oven met granaatappel

Gegrild, zoetzuur bijgerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Gevulde aubergines, lekker romig als je ze bakt in de oven. Vegetarisch met knoflook en verse kruiden. De granaatappelmelasse maakt dit groentegerecht helemaal af. Een makkelijk recept om zelf te maken.

Aubergine gegrild uit de oven

Aubergine, gebakken uit de oven, de citroen en de granaatappel geven dit gerecht een heerlijke zoetzure smaak. Eet met een groene salade of een bord couscous, ook bij de bbq past dit gegrilde bijgerecht uit het Midden-Oosten perfect.

Groente grillen in de oven

Zó lekker zoet, zacht en smeuïg van binnen, knapperig van buiten en makkelijk te maken. Restjes groente uit de oven zijn de volgende dag ook super lekker in een salade of pureer en maak er een soepje van.

Aubergines uit de oven voorbereiden

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 8 cherrytomaten
  • 2 teen knoflook
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 citroen
  • snuf zeezout
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 2 el granaatappelpitten

Bereidingswijze aubergine uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden, snij de aubergines elk in de lengte in vier parten en leg op een bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de aubergines met twee lepels olijfolie, bestrooi met zout en rooster in 20 tot 25 minuten gaar.
  2. Maak ondertussen de zoetzure tomatensalade. Snij de tomaten doormidden, pers de knoflook, hak de peterselie en pers de citroen. Meng dit alles met de rest van de olijfolie.
  3. Leg de geroosterde aubergines op een schaal, schep de tomatensalsa er over heen met de granaatappelpitjes en maak af met de granaatappelmelasse. Enjoy!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...