Auberginesoep maken

Auberginesoep maken

Verwen jezelf, trek de keuken in en bereid een verrukkelijke auberginesoep met een pittige twist van rode peper. Auberginesoep maken met dit eenvoudige en snelle recept belooft niet alleen het lekkerste resultaat voor lunch of een makkelijk avondmaal, maar is ook nog eens super gezond. De aubergine, boordevol goede voedingsstoffen, komt perfect tot zijn recht dankzij de kruidige toevoegingen.

Voor de liefhebbers van extra pit raden we aan chilipoeder en chilivlokken toe te voegen. Geniet van deze smaakvolle auberginesoep.

Meer aubergines: aubergine parmigiana is een aanrader.

Auberginesoep recept

Aubergine soep

4.6 van 24 stemmen
Recept afdrukken
Auberginesoep maken met rode peper. Simpel en snel, 't lekkerste aubergine soep recept voor 'n gezonde lunch.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
calorieën 80

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 chilipeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 600 ml groentebouillon

Optioneel

  • pittige blauwaderkaas
  • crackers

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook, was en snij de aubergine in stukken, snij de chilipeper fijn met of zonder zaadjes afhankelijk van hoeveel pit je wilt. Snij de tomaten in kwarten.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan, fruit de ui en knoflook en voeg na 3 minuten de peper, aubergine blokjes en kruiden toe en als laatst de tomaten. Meng goed om.
  • Voeg de groentebouillon toe en laat zo’n 10 minuten garen op laag vuur. Pureer de aubergines tot een gladde soep en voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf zout toe. Auberginesoep recept maken doe je zó.

Schep de soep in kommen en verkruimel als topping een stuk pittige blauwaderkaas over de kom en serveer met crackers.

Ook lekker: gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat met basilicum en amandelen.

Pittige auberginesoep recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Johan Peijnenburg 19 juni 2022 at 00:26 - Reply

    Heerlijk. Vandaag voor het eerst van mijn leven auberginesoep gemaakt en gegeten. Ik heb de komijn weggelaten en heb in plaats van blauwe kaas er wat Parmezaan op gedaan. Een half pepertje uit het noorden van Brazilië was meer dan genoeg voor een heel pittige soep.
    Bedankt voor het recept. Johan, São Paulo, Brazilië.

  2. Kittie 13 augustus 2022 at 16:07 - Reply

    Hij is lekker. Gemaakt zoals recept aangeeft. Ook lekker snel klaar.
    Bedankt voor het recept.

  3. Piet 25 mei 2023 at 18:14 - Reply

    Op zoek naar aubergine soep met gemberkoek, wel grappig dat de eerste reactie van meneer Peijnenburg is!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024