Auberginesoep maken

Auberginesoep maken

Pittig met rode peper
  • Aantal: Aantal 2
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 15 min
  • Klaar in: Klaar in 25 min
  • Kcal: Calorieën 80

Auberginesoep maken pittig met rode peper. Simpel, snel het lekkerste aubergine soep recept voor lunch of voor een makkelijke avondmaal en super gezond.

Soep met aubergine

Deze soep met aubergine zit vol goede voedingsstoffen, de aubergine is bijzonder smaakvol met alle kruiden die je toevoegt.

Voor nog meer pit voeg je chilipoeder en chilivlokken toe.

Ook lekker: Aubergine parmigiana lasagne van aubergines ofwel melanzane, een Italiaans gerecht.

Auberginesoep recept

Auberginesoep maken

4.5 van 21 stemmen
Recept afdrukken
Auberginesoep maken met rode peper. Simpel en snel, 't lekkerste aubergine soep recept voor 'n gezonde lunch.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Kcal 80

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 chilipeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 600 ml groentebouillon

Optioneel

  • pittige blauwaderkaas
  • crackers

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook, was en snij de aubergine in stukken, snij de chilipeper fijn met of zonder zaadjes afhankelijk van hoeveel pit je wilt. Snij de tomaten in kwarten.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan, fruit de ui en knoflook en voeg na 3 minuten de peper, aubergine blokjes en kruiden toe en als laatst de tomaten. Meng goed om.
  • Voeg de groentebouillon toe en laat zo’n 10 minuten garen op laag vuur. Pureer de aubergines tot een gladde soep en voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf zout toe. Auberginesoep recept maken doe je zó.

Schep de soep in kommen en verkruimel als topping een stuk pittige blauwaderkaas over de kom en serveer met crackers.

Ook lekker: Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat met basilicum en amandelen.

Pittige auberginesoep recept

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

  1. Johan Peijnenburg 19 juni 2022 at 00:26 - Reply

    Heerlijk. Vandaag voor het eerst van mijn leven auberginesoep gemaakt en gegeten. Ik heb de komijn weggelaten en heb in plaats van blauwe kaas er wat Parmezaan op gedaan. Een half pepertje uit het noorden van Brazilië was meer dan genoeg voor een heel pittige soep.
    Bedankt voor het recept. Johan, São Paulo, Brazilië.

  2. Kittie 13 augustus 2022 at 16:07 - Reply

    Hij is lekker. Gemaakt zoals recept aangeeft. Ook lekker snel klaar.
    Bedankt voor het recept.

  3. Piet 25 mei 2023 at 18:14 - Reply

    Op zoek naar aubergine soep met gemberkoek, wel grappig dat de eerste reactie van meneer Peijnenburg is!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen