Avocadomousse met garnalen
Avocadomousse met garnalen, limoen en crème fraîche: een perfecte amuse of voorgerecht. Deze avocadomousse is een veelzijdig recept dat je kunt gebruiken als dip, smeersel of op toast met Hollandse garnalen. Het is eenvoudig te maken en ongelooflijk lekker, ideaal voor de feestdagen of elke gelegenheid waarbij je indruk wilt maken.
Gebruik de Hass avocado van EAT ME voor dit recept. Deze avocado heeft een rijke, romige textuur en een nootachtige smaak die je mousse naar een hoger niveau tilt. Je herkent de Hass avocado aan de ribbelige, donkere schil en de sticker van EAT ME.
Voor een extra kick in je avocadomousse: voeg een paar druppels tabasco en een snuf chilipoeder toe tijdens het avocadomousse maken om het een pittige smaakboost te geven.
Ingrediënten
- 1 avocado EAT ME
- 2 el crème fraîche
- 1 el limoensap
- 120 gr Hollandse garnalen
- 1 handje rucola
- 2 stengels lente ui
- pittige kiemgroenten
Optioneel
- rijstcrackers
Instructies
- Schil de avocado, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees met een staafmixer tot een gladde massa.
- Roer de crème fraîche en het limoensap door de avocado puree. Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper en een snuf grof zeezout. De avocadomousse is nu klaar.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen.
Stel samen
- Gebruik een steker van ongeveer 6 cm om het avocado-mengsel op bordjes of in glaasjes te scheppen. Verdeel een handje rucola, de lente-ui en de Hollandse garnalen over de avocado. Werk af met pittige kiemgroenten.
Serveer met rijstcrackers.
Ook lekker: Hollandse garnalen op toast met meest romige tomaten cocktailsaus en goed te combineren met de avocadomousse.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?