Avocadomousse met pesto
Avocadomousse met pesto en granaatappelpitjes is simpel te maken en smaakt heerlijk. Met een topping van sriracha hot sauce en pittige kiemgroenten is het een perfect smeersel voor op toast of als dip bij de borrel. Deze combinatie is niet alleen makkelijk te bereiden, maar ook hartstikke gezond. Avocado en pesto zijn eenvoudige ingrediënten die goed samen gaan en vaak al in huis zijn. Ideaal voor een lekkere lunch.
Tip! Groene pesto maken doe je zo, met vijf ingrediënten.
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 el groene pesto
- granaatappelpitjes
- kiemgroenten
Optioneel
- crackers
- toast
- sriracha hot sauce
Instructies
- Schil en ontpit de avocado, doe deze in de blender samen met de groene pesto en peper uit de molen.
- Een snuf zeezout naar smaak en blend voor een gladde avocadomousse.
- Smeer op toast of crackers en maak af met een topping van granaatappelpitjes, sriracha hot sauce en pittige kiemgroenten.
Neem kleine toastjes of neem crackers. Voldoende voor 4 Leksands crackers.
Eet ook eens bij een nacho bowl kleurrijk met limoen, tomaat en verse kruiden.
Ook lekker: avocado hummus met limoen knoflook en tahin.
Leksands knäckebröd is waanzinnig knapperig, een (h)eerlijk, natuurlijk en ambachtelijke cracker gemaakt in Leksand, Zweden. Lekker met mousse van avocado.
Onze favoriet: Ecologische knäckepuntjes gemaakt van 100% ecologische ingrediënten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?