- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 690
Babi pangang, waarbij ‘babi’ varken betekent en ‘pangang’ geroosterd uit de Maleis-Indonesische taal afkomstig is, is een klassiek gerecht dat geliefd is om zijn smaakvolle combinatie van vlees en saus. Met knapperige sperziebonen is dit een heerlijk en voedzaam recept dat eenvoudig zelf te maken is. Voor extra textuur voeg je taugé toe.
Ook lekker: babi pangang met paksoi en rijst met atjar.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn en snipper de ui.
- Verhit zonnebloemolie in een wok en bak het vlees gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui en sperziebonen vervolgens gedurende 3 minuten in dezelfde pan. Voeg het vlees toe en roerbak alles nog ongeveer 5 minuten.
- Voeg de saus toe en verwarm deze mee. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de rijst, saus en eventueel atjar op de borden. Maak af met krokante uitjes en kroepoek.
Ook lekker: kipreepjes recept met paprika reepjes en ananas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?