Babi pangang met sperziebonen

Babi pangang met sperziebonen

Zacht en krokant
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 690

Babi pangang, waarbij ‘babi’ varken betekent en ‘pangang’ geroosterd uit de Maleis-Indonesische taal afkomstig is, is een klassiek gerecht dat geliefd is om zijn smaakvolle combinatie van vlees en saus. Met knapperige sperziebonen is dit een heerlijk en voedzaam recept dat eenvoudig zelf te maken is. Voor extra textuur voeg je taugé toe.

Ook lekker: babi pangang met paksoi en rijst met atjar.

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 1 ui
  • 500 gr sperziebonen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 gr varkensvleesreepjes
  • 500 gr babi pangang roerbaksaus
  • 350 gr atjar tjampoer

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn en snipper de ui.
  2. Verhit zonnebloemolie in een wok en bak het vlees gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de pan.
  3. Bak de ui en sperziebonen vervolgens gedurende 3 minuten in dezelfde pan. Voeg het vlees toe en roerbak alles nog ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de saus toe en verwarm deze mee. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de rijst, saus en eventueel atjar op de borden. Maak af met krokante uitjes en kroepoek.

Ook lekker: kipreepjes recept met paprika reepjes en ananas.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024