Bami met tempeh en satesaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 35m

Maak eens een heerlijk Oosters gerecht. Dit recept voor bami met tempeh en satésaus en eenvoudig om te bereiden en heerlijk qua smaak.

Tip: heerlijk met wat kroepoek, gebakken uitjes seroendeng, plakjes komkommer en/of plakjes banaan. Serveer deze ingrediënten in aparte bakjes en het ziet er meteen feestelijker uit.

Ingrediënten

  • 400 gram tempeh
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 800 gram Oosterse roerbakgroente
  • 750 gram kant en klare bami
  • 1 zakje pinda satésaus mix van Conimex

Bereidingswijze

Stap1

Snij de tempeh in stukjes. Maak een marinade van de sambal, ketjap, gemberpoeder, olie, knoflook en gembersiroop. Schep de tempeh erdoor en laat het 30 minuten marineren. Bak de roerbakgroenten met een beetje olie en een scheut vissaus in een wok 3 minuten.

Stap2

Voeg de bami toe aan de wokgroenten en bak deze een paar minuten mee. Voeg 3 eetlepels ketjap toe en schep deze er doorheen. Bak daarna de tempeh gaar in een koekenpan in ongeveer 4 minuten. Maak de pinda sateésaus volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen 4 eieren hard. Serveer de bami met de tempeh, een gekookt ei en satésaus. Smakelijk eten!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(1 / 5)

1 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab