Bami recept met ei en paksoi

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 35m

Maak een heerlijk Oosters gerecht. Dit recept voor bami met ei, paksoi, spinazie en shiitake is eenvoudig om te maken en gewoon lekker!

Bami met paksoi, een lekkere bite

Een lekker chinees recept. Een hoofdgerecht met veel groene groenten, met een bite van paksoi, lekker vega! Paksoi is een heerlijke bladgroente waarvan de stelen zo lekker knapperig zijn met een heel milde koolsmaak.

Ingrediënten

  • 250 gram mie nestjes
  • 1 stukje verse gember
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 grote paksoi
  • 4 eetlepel olie
  • 3 el sojasaus
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 bakje shiitake
  • 1 zak gewassen verse spinazie

Bereidingswijze

Stap1

Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Ondertussen kun je de de knoflook persen en de gember schillen en raspen. Was en snijd de paksoi en de de shiitake.

Stap2

Verhit de helft van de olie in een wok en bak de knoflook en gember kort. Voeg de sojasaus toe samen met de shiitake en paksoi en roerbak kort, voeg als laatste de spinazie toe. Hou de groenten wel een beetje knapperig.

Stap3

Schep de mie door de groenten. Breng op smaak met extra sojasaus en een beetje ketjap. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de bami over de borden en serveer met de eieren. Serveer met verse peper en citroen

Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

334

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab