Bami recept met ei en paksoi
Geniet van een heerlijk Oosters bami-gerecht met ei, paksoi, spinazie en shiitake. Simpel te bereiden en vol van smaak! Dit smakelijke vegetarische gerecht zit boordevol groene groenten en heeft een knapperige bite dankzij de paksoi. Paksoi is een heerlijke bladgroente met knapperige stelen en een subtiele koolsmaak die het gerecht extra lekker maakt. Voeg wat sesamolie en geroosterde sesamzaadjes toe voor extra diepte en een nootachtige smaak.
Een heerlijke voedzame maaltijd!
Ook lekker: bami met tofu of tempeh.
Recept afdrukken
Een heerlijk Oosters gerecht, eenvoudig te maken met bami recept met ei en paksoi en shiitake. Lekker, snel en simpel!
Ingrediënten
- 250 gr mie nestjes
- 1 stukje gember vers
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 paksoi groot
- 4 el olie
- 3 el sojasaus
- 4 eieren
- 2 el ketjap
- 1 bakje shiitake (250 gr)
- 1 zak spinazie vers, gewassen
Instructies
- Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Pers de knoflook, schil en rasp de gember. Was de paksoi en shiitake, en snijd ze in stukjes.
- Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook en gember kort tot ze geuren. Voeg de shiitake en paksoi toe en roerbak deze een paar minuten. Voeg op het einde de spinazie toe en roerbak kort mee, zodat de groenten knapperig blijven.
- Schep de gekookte mie door het groentemengsel. Breng op smaak met extra sojasaus en een scheutje ketjap naar smaak.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren naar wens (spiegelei of gebakken).
- Verdeel de bami met paksoi over de borden en leg er een gebakken ei bovenop. Serveer met versgemalen peper en een partje citroen voor een frisse touch.
Ook lekker: springrolls recept loempia’s van rijstvellen, 'n favoriete snack met noedels.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?