Banaan-chocolade-ijs met stukjes chocolade!
Dit eenvoudige recept levert een romig ijs met een onweerstaanbare bite. Het maken van bananenijs is een leuk en moeiteloos project, ideaal als je een paar rijpe bananen in je fruitmand hebt liggen. Dit zelfgemaakte bananenijs is eenvoudig te bereiden met room, melk en knapperige chocoladestukjes. Het resultaat is een verfrissend en smaakvol dessert waar iedereen gelijk zijn tanden in zet!
Ook lekker: avocado ijs zonder ijsmachine met pistachecrunch!
Ingrediënten
- 150 ml room
- 150 ml melk
- 50 gr pure chocolade
- 3 bananen
- 40 gr rietsuiker
Instructies
- Pel de bananen en snijd ze in stukken. Doe de stukken in een blender samen met de suiker, melk en room.
- Mix alles tot een gladde en romige massa.
- Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet deze 2 uur in de vriezer.
- Haal de bak uit de vriezer en meng het ijs goed door om ijskristallen te voorkomen. Zet het ijs vervolgens nog eens 6 uur terug in de vriezer om het bananen-ijs met chocolade crunch volledig op te laten stijven.
Houd er rekening mee dat het ijs stevig kan zijn wanneer het direct uit de vriezer komt, omdat het niet constant geroerd wordt zoals in een ijsmachine. Zorg ervoor dat je het ijs op tijd uit de vriezer haalt, of zet het ongeveer twee uur van tevoren in de koelkast om het iets zachter te maken en gemakkelijker te scheppen. Nog een ijs recept zonder ijsmachine!
Ook lekker: banaan met chocolade van de bbq.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?