Banaan in bladerdeeg met chocolade en een vleugje poedersuiker – heerlijke chocoladeflapjes die perfect zijn voor een snel ontbijt of een lekker toetje. Ze zijn razendsnel klaar en altijd een favoriet bij jong en oud. Meestal heb je de ingrediënten zoals bladerdeeg, een pot Nutella en een tros bananen wel in huis. Een zoet weekendproject voor de kids! Als ze zelf het ontbijt mogen maken, staat deze simpele banaan in bladerdeeg gegarandeerd op het menu, met natuurlijk flinke klodders Nutella ertussen. Een zoet recept, en dé ultieme guilty pleasure voor een luie zondagochtend.
Ook lekker: kaneelbroodjes met bladerdeeg.
Recept afdrukken
Banaan in bladerdeeg met chocolade en poedersuiker, perfect als makkelijk ontbijt met Nutella en een tros bananen.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 banaan
- chocoladepasta
- poedersuiker
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Laat het bladerdeeg ontdooien op het bakpapier. Schil de banaan en snijd deze in vier gelijke stukken.
- Neem een plakje bladerdeeg en smeer een dot chocopasta in het midden. Plaats vervolgens een stuk banaan op de chocopasta.
- Vouw het bladerdeeg dicht door de punten over elkaar heen te leggen. Druk de randen goed aan om te zorgen dat de vulling erin blijft.
- Klop een ei los en smeer dit met een kwastje over de bovenkant van het bladerdeeg.
- Plaats de flapjes in de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 15 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Haal de banaan in bladerdeeg met chocola uit de oven en bestrooi met poedersuiker.
Ook lekker: appels met bladerdeeg.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?