Banaan van de BBQ met chocolade
Zomers toetje van de barbecue. Banaan van de barbecue met chocolade, zeezout karamel, marshmallow en ijs. Heel makkelijk zelf te maken, ingepakt in aluminiumfolie. Een snel dessertrecept van de barbecue voor een zwoele zomeravond.
Deze warme banaan is gevuld met Tony Chocolonely Karamel Zeezout. Het romige karamelmengsel met knisperende stukjes zeezout smaakt geweldig lekker. Het is het lekkerst met een bol zelfgemaakt ijs. Grillen maar.
Bananensplit van de grill
Bananensplit, wie kent dit toetje niet? Deze versie van de grill lijkt er sterk op. Het is één van de lekkerste en simpelste barbecue-dessertgerechten. De marshmallows smelten en zorgen voor een lekker smeuïge massa.
Ook lekker: gebakken banaan met bruine suiker.
Ingrediënten
- 4 bananen
- 4 witte marshmallows
- 4 bollen vanille ijs
- 1 reep Tony Chocolonely karamel zeezout
Instructies
- Zorg dat de bbq heet is.
- Zet de banaan rechtop in een stuk aluminiumfolie. Snij de banaan over de lengte in, waarbij je wel de banaan snijdt, maar niet de schil aan de onderkant.
- Verdeel stukjes chocolade karamel zeezout en kleine stukjes marshmallow tussen de twee helften van de banaan, zoveel als er in kan, en vouw het folie dicht. Herhaal dit met alle bananen.
- Leg de bananen met de bolle kant op het barbecuerooster. Na een kwartier zijn de bananen klaar.
- Eet de warme banaan direct uit de schil met een bol roomijs.
Dit bananensplittoetje van de barbecue is al een feest op zich, maar als je hier nog een schepje bovenop wilt doen, besprenkel de banaan dan met een scheutje Licor 43.
Tip: marshmallows kun je makkelijk met een natgemaakt mes in kleine stukjes snijden.
Toch liever in de oven? Verwarm de oven op 180 graden en ook hier zijn de bananen in een kwartier klaar.
Ananas van de grill is ook een lekker toetje van de barbecue.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?