Banaan van de bbq met chocolade
Een zomers dessert van de barbecue dat je zeker wilt proberen: banaan van de barbecue met chocolade, zeezoutkaramel, marshmallows en een bolletje ijs. Supermakkelijk om te maken en ideaal voor een zwoele zomeravond. Wikkel de banaan simpelweg in aluminiumfolie en grillen maar! Deze warme banaan is gevuld met Tony's Chocolonely Karamel Zeezout. Het romige karamelmengsel met knisperende stukjes zeezout is echt onweerstaanbaar.
Serveer de banaan met een bolletje zelfgemaakt ijs dit smaakt geweldig lekker. Net als een bananensplit, wie kent dit toetje niet? Deze versie van de grill doet er zeker niet voor onder. Het is één van de makkelijkste én lekkerste barbecue-desserts. De marshmallows smelten en zorgen voor een heerlijk smeuïge textuur.
Nog een aanrader: gebakken banaan met bruine suiker, voor een andere zoete snack!
Ingrediënten
- 4 bananen
- 4 witte marshmallows
- 4 bollen vanille ijs
- 1 reep Tony Chocolonely karamel zeezout
Instructies
- Zorg dat de bbq heet is.
- Zet de banaan rechtop in een stuk aluminiumfolie. Snij de banaan over de lengte in, waarbij je wel de banaan snijdt, maar niet de schil aan de onderkant.
- Verdeel stukjes chocolade karamel zeezout en kleine stukjes marshmallow tussen de twee helften van de banaan, zoveel als er in kan, en vouw het folie dicht. Herhaal dit met alle bananen.
- Leg de bananen met de bolle kant op het barbecuerooster. Na een kwartier zijn de bananen klaar.
- Eet de warme banaan direct uit de schil met een bol roomijs.
Dit bananensplittoetje van de barbecue is al een feest op zich, maar als je hier nog een schepje bovenop wilt doen, besprenkel de banaan dan met een scheutje Licor 43.
Tip: marshmallows kun je makkelijk met een natgemaakt mes in kleine stukjes snijden.
Toch liever in de oven? Verwarm de oven op 180 graden en ook hier zijn de bananen in een kwartier klaar.
Ananas van de grill is ook een lekker toetje van de barbecue.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?