Banaan van de BBQ met chocolade

Banaan van de BBQ met chocolade

Zeezout caramel, marshmallow en ijs
 • Aantal: 4
 • Bereidingstijd: 5 min
 • Wachttijd: 10 min
 • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Toetje van de barbecue! Banaan van de BBQ met chocolade zeezout caramel, marshmallow en ijs. Heel makkelijk zelf te maken ingepakt met aluminiumfolie. Een snel dessert recept van de barbecue voor een zwoele zomeravond. Maak ’t zelf!

Warme banaan met Tony Chocolonely

Deze warme banaan is gevuld met Tony Chocolonely Karamel Zeezout, een romig caramel mengsel met knisperende stukjes zeezout, te gek lekker! Lekkerst met een bol zelfgemaakt ijs. Grillen maar!

Bananasplit van de grill

Bananasplit wie kent dit toetje niet, daar heeft deze bananasplit van de grill wel wat van weg! Eén van de lekkerste en simpelste bbq dessert gerechten, de marshmallows gaan smelten en zorgen voor een lekker smeuïge massa.

Marshmallows kan je makkelijk met een natgemaakt mes in kleine stukjes snijden.

Gegrilde banaan van de BBQ met chocolade

Ingrediënten

 • 4 bananen
 • 4 witte marshmallows
 • 4 bollen vanille ijs
 • 1 reep Tony Chocolonely Karamel Zeezout

Banaan op de bbq dessert, zo maak je het!

 1. Zorg dat de bbq heet is. Zet de banaan rechtop in een stuk aluminiumfolie, snij de banaan over de lengte in, waarbij je wel de banaan snijdt, maar niet de schil aan de onderkant.
 2. Verdeel stukjes chocolade zeezout caramel en kleine stukjes marshmallow tussen de twee helften banaan, zoveel er in kan en vouw het folie dicht. Herhaal dit met alle bananen.
 3. Leg de bananen met de bolle kant op het barbecuerooster, na een kwartier zijn de bananen klaar. Eet de warme banaan direct uit de schil met een bol roomijs.

Meer toetjes van de barbecue, ananas van de bbq.

Dit bananen toetje van de bbq is al een feestje op zich maar als je hier nog een schepje bovenop wil doen, besprenkel de banaan dan ook nog met een scheutje Licor 43, een ó zo lekkere likeur.

Toch liever in de oven? Verwarm de oven op 180 graden en ook hier zijn de bananen in een kwartiertje klaar. Enjoy!

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 7 stemmen.
Please wait...