Banaan-walnotenbrood recept

Banaan-walnotenbrood recept

Lekker tussendoortje
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
  • Kcal: 290

Banaan-walnotenbrood, ’n lekker tussendoortje. Heerlijk recept voor bananenbrood met een stevige bite van walnoten, ’t smaakt luchtig en lekker, ’n soort van cake.

Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood met walnoten, misschien niet echt een brood, het lijkt eigenlijk meer op een zoete cake met banaan en noten, een heerlijk simpel tussendoor recept. Doordat de bananen zoet zijn gebruik je maar weinig suiker.

Ingrediënten

  • 3 el plantaardige olie
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 4 bananen
  • 225 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 175 gr gehakte walnoten
Banaan-walnotenbrood met slagroom

Walnoten bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een broodvorm in met 1 theelepel olie. Meng 3 eetlepels olie door het suiker en de eieren in een kom en klop het licht en luchtig.
  2. Prak de bananen en voeg deze toe aan het mengsel. De bloem, het bakpoeder en het zout kan ook bij het mengsel en roer goed door elkaar. Voeg nu ook de walnoten toe.
  3. Giet het mengsel in de bakvorm en bak het ongeveer 1 uur af in de oven. Haal het walnoten bananenbrood uit de oven en laat het notenbrood even afkoelen voor je deze gaat aansnijden.

Lekker joh! Met een dot kwark of vers geslagen room met kokosbloesem siroop.

Meer bananenbrood? bananenbrood, ’n simpel recept zonder suiker.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.0. van 21 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

  1. elske 11 januari 2021 at 16:35 - Reply

    Ik vind het een hele lekkere cake echt een aanrader.

  2. Monique 3 juni 2022 at 18:50 - Reply

    In een woord heerlijk.

  3. Mariska 21 november 2022 at 10:47 - Reply

    Ziet er heel lekker uit. Is dit ook in te vriezen?

  4. Mariska 24 november 2022 at 20:13 - Reply

    Hij is erg lekker!!!

  5. Inkie 22 februari 2023 at 23:38 - Reply

    Dit is echt een erg makkelijk en erg lekker recept voor een ongelooflijk smeuïg bananenbrood.

    Omdat ik het beslag voor mij iets te zoet en een beetje vlak was, heb ik er een citroen in uitgeknepen, omdat ik die toevallig in huis had en ook de citroenrasp en enkele draaien zwarte peper toegevoegd.
    Ik had niet genoeg bloem, en heb het aangevuld met zelfrijzend bakmeel.
    Ik had 8 overrijpe bananen, dus heb ik de dubbele hoeveelheid in een vierkante springvorm van 24×24 cm gedaan. De zelfde baktijd aangehouden als in het recept staat aangegeven, en er kwam een geweldig baksel tevoorschijn. In vierkante stukjes/stukken gesneden lijkt het me perfect voor een high tea.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen