Banaan-walnotenbrood

  • Hoeveelheid: 1
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 60m
  • Klaar in: 1:10 h

Wil je eens iets lekkers én speciaals maken? Dit banaan-walnotenbrood smaakt heerlijk als tussendoortje of serveer hem aan je gasten bij de thee of koffie. Maak hem met dit eenvoudige recept zelf!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels + 1 theelepel plantaardige olie
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 4 fijngeprakte bananen
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 175 gram gehakte walnoten

Banaan-walnotenbrood2

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een broodvorm in met 1 theelepel olie. Meng 3 eetlepels olie door het suiker en de eieren in een kom en klop het licht en luchtig.

Stap2

Voeg de geprakte bananen toe aan het mengsel en doe de bloem, het bakpoeder en het zout bij het mengsel en roer het goed door elkaar. Voeg nu ook de walnoten toe.

Stap3

Giet het mengsel in de bakvorm en bak het ongeveer 1 uur af in de oven. Haal het banaan-walnotenbrood uit de oven en laat het even afkoelen voor je hem aansnijdt.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 6
Waardeer dit recept

6 personen hebben dit recept gewaardeerd

54

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab