Banaan-walnotenbrood recept
Lekker tussendoortje- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 10 min
- Kcal: 290
Banaan-walnotenbrood, ’n lekker tussendoortje. Heerlijk recept voor bananenbrood met een stevige bite van walnoten, ’t smaakt luchtig en lekker, ’n soort van cake.
Bananenbrood met walnoten
Bananenbrood met walnoten, misschien niet echt een brood, het lijkt eigenlijk meer op een zoete cake met banaan en noten, een heerlijk simpel tussendoor recept. Doordat de bananen zoet zijn gebruik je maar weinig suiker.
Walnoten bananenbrood
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een broodvorm in met 1 theelepel olie. Meng 3 eetlepels olie door het suiker en de eieren in een kom en klop het licht en luchtig.
- Prak de bananen en voeg deze toe aan het mengsel. De bloem, het bakpoeder en het zout kan ook bij het mengsel en roer goed door elkaar. Voeg nu ook de walnoten toe.
- Giet het mengsel in de bakvorm en bak het ongeveer 1 uur af in de oven. Haal het walnoten bananenbrood uit de oven en laat het notenbrood even afkoelen voor je deze gaat aansnijden.
Lekker joh! Met een dot kwark of vers geslagen room met kokosbloesem siroop.
Meer bananenbrood? bananenbrood, ’n simpel recept zonder suiker.
Ik vind het een hele lekkere cake echt een aanrader.
Thx Elske!
In een woord heerlijk.
Dank je Monique!
Ziet er heel lekker uit. Is dit ook in te vriezen?
Jazeker! Ik zou het per plakje invriezen.
Hij is erg lekker!!!
écht he, dank je!