Banaan-walnotenbrood

Banaan-walnotenbrood

Lekker tussendoortje
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Iets lekkers voor tussendoor maken? Dit banaan-walnotenbrood smaakt super!

Heerlijk en anders banaan-walnotenbrood recept

Ik noem het banaan-walnotenbrood, het lijkt eigenlijk meer op een zoete cake met banaan en noten, een heerlijk simpel tussendoor recept. Doordat de bananen zoet zijn gebruik je maar weinig suiker.

Ingrediënten

  • 3 el plantaardige olie
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 4 bananen
  • 225 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 175 gr gehakte walnoten
Banaan-walnotenbrood met slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een broodvorm in met 1 theelepel olie. Meng 3 eetlepels olie door het suiker en de eieren in een kom en klop het licht en luchtig.
  2. Prak de bananen en voeg deze toe aan het mengsel. De bloem, het bakpoeder en het zout kan ook bij het mengsel en roer goed door elkaar. Voeg nu ook de walnoten toe.
  3. Giet het mengsel in de bakvorm en bak het ongeveer 1 uur af in de oven. Haal het banaan-walnotenbrood uit de oven en laat het notenbrood even afkoelen voor je deze gaat aansnijden.

Lekker joh! Met een dot kwark of vers geslagen room met kokosbloesem siroop.

Meer bananenbrood? Simpel recept zonder suiker.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...