Banaan-walnotenbrood recept

Banaan-walnotenbrood recept

Lekker tussendoortje
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
  • Kcal: 290

Banaan-walnotenbrood, ’n lekker tussendoortje. Heerlijk recept voor bananenbrood met een stevige bite van walnoten, ’t smaakt luchtig en lekker, ’n soort van cake.

Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood met walnoten, misschien niet echt een brood, het lijkt eigenlijk meer op een zoete cake met banaan en noten, een heerlijk simpel tussendoor recept. Doordat de bananen zoet zijn gebruik je maar weinig suiker.

Ingrediënten

  • 3 el plantaardige olie
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 4 bananen
  • 225 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 175 gr gehakte walnoten
Banaan-walnotenbrood met slagroom

Walnoten bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een broodvorm in met 1 theelepel olie. Meng 3 eetlepels olie door het suiker en de eieren in een kom en klop het licht en luchtig.
  2. Prak de bananen en voeg deze toe aan het mengsel. De bloem, het bakpoeder en het zout kan ook bij het mengsel en roer goed door elkaar. Voeg nu ook de walnoten toe.
  3. Giet het mengsel in de bakvorm en bak het ongeveer 1 uur af in de oven. Haal het walnoten bananenbrood uit de oven en laat het notenbrood even afkoelen voor je deze gaat aansnijden.

Lekker joh! Met een dot kwark of vers geslagen room met kokosbloesem siroop.

Meer bananenbrood? bananenbrood, ’n simpel recept zonder suiker.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.3. van 8 stemmen.
Please wait...