Bananen cupcakes
Bananen cupcakes zijn de perfecte zoete snack – eenvoudig te maken en vol met de heerlijke smaken van banaan en kaneel, afgewerkt met een luchtige toef verse room. Dit recept is ideaal voor een snel, smakelijk tussendoortje dat je zeker blij maakt! Bakken met bananen is altijd een goed idee, en het is niet alleen omdat ze zo lekker zijn. Wist je dat bananen tryptofaan bevatten? Dit essentiële aminozuur helpt bij de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon. Dus geniet zonder schuldgevoel van deze heerlijke bananen cupcakes – je zal het heerlijk vinden!
Ook een aanrader: bananenbrood met amandelmeel, banaan en dadels – perfect als ontbijt of tussendoortje!
Leuk: gele grove suiker!
Ingrediënten
- 3 bananen rijp
- 3 eieren
- 1½ tl vanille-aroma
- 150 gr zachte boter
- 150 gr kristalsuiker fijn
- 150 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
Topping
- 300 ml slagroom
- ½ el poedersuiker
- gele suiker (FunCakes), optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinbakvorm.
- Prak de 2 rijpste bananen fijn met een vork en zet ze even apart.
- Klop de eieren los in een mengkom en voeg 1 tl vanille-aroma, de zachte boter en de fijne kristalsuiker toe. Klop het geheel licht en luchtig.
- Meng de geprakte bananen door het luchtige eimengsel.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel boven het natte mengsel. Roer voorzichtig door tot alles net gemengd is. Zorg ervoor dat je niet te veel roert, om de luchtigheid te behouden.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 cupcakevormpjes.
- Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.
- Haal de cupcakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Topping Bereiden
- Klop de slagroom met de poedersuiker en de resterende ½ theelepel vanille-aroma tot een dik en glad mengsel.
- Verdeel de topping over de volledig afgekoelde cupcakes en garneer met een plakje banaan of gekleurde gele suiker.
Meer: cupcake recepten.
Ook lekker: banoffee pie!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Hallo,
Heb deze cupcakes vandaag gemaakt maar heb een vraag. Toen ik er 1 proefde bleef het onderste van de cupcake kleven aan het papier. Heb ze 25 min. in de oven geplaatst zoals beschreven in het recept. Kan het zijn dat ze te kort gebakken zijn of nog niet goed afgekoeld waren? Groetjes Eric
Misschien toch iets meer laten afkoelen? En heb je het lang genoeg laten mixen, het mengen is erg belangrijk voor één geheel van de cupcake.
Hi! Fijn receptje, maar misschien goed om te vermelden dat de boter gesmolten moet zijn. Anders kun je het niet luchtig en licht kloppen ;-)!
Há Anouk, top dank je!
Juist gebakken en geproefd en heel gemakkelijk te maken. Ik vreesde ervoor dat ze te zoet zouden zijn maar ze zijn heel lekker en 12 bakjes gevuld.
Fijn Rosanne!
Of ik verdeelde niet goed maar ik heb maar 9 bakjes kunnen vullen.
Je hoeft de bakjes niet helemaal vol te doen Kyra, ze stijven nog op tijdens het bakken.