Bananen cupcakes

Bananen cupcakes

Muffin van banaan
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 45 min

Bananen cupcakes ofwel muffins van banaan. Dit bananencupcake recept is eenvoudig te maken met banaan, kaneel en slagroom.

Bananen

Bakken met bananen, we worden er blij van! Wist je dat bananen tryptofaan bevatten? Dit is onmisbaar voor de aanmaak van serotonine. En van dit stofje krijg je een gelukkig gevoel.

Ook lekker: Bananenbrood met amandelmeel, banaan en dadels voor ’t ontbijt of tussendoor.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1½ tl vanille-aroma
  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 300 ml slagroom
  • ½ el poedersuiker

Bereidingswijze cupcakes met banaan

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe 12 papieren cupcakevormpjes in de een bakvorm voor cupcakes. Prak de 2 rijpste bananen met een vork. Klop de eieren los in een mengkom en voeg 1 tl vanille-aroma, de (zachte) boter en fijne kristalsuiker eraan toe. Klop het geheel licht en luchtig. Meng de geprakte bananen erdoorheen.
  2. Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel erboven en meng het goed door elkaar tot de ingrediënten net gemengd zijn. Verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de cupcakes vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.
  3. Meng de slagroom, het poedersuiker en de overige ½ tl vanille-aroma door elkaar totdat er een dik en glad mengsel ontstaat. Verdeel de topping over de volledig afgekoelde cupcakes en leg op iedere cupcake een plakje banaan.

Meer: Cupcake recepten.

Beoordeling: 3.8. van 92 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Kyra 14 maart 2021 at 11:57 - Reply

    Of ik verdeelde niet goed maar ik heb maar 9 bakjes kunnen vullen.

    • Miranda Bernáth 14 maart 2021 at 15:51 - Reply

      Je hoeft de bakjes niet helemaal vol te doen Kyra, ze stijven nog op tijdens het bakken.

  2. rosanne 4 mei 2021 at 18:27 - Reply

    Juist gebakken en geproefd en heel gemakkelijk te maken. Ik vreesde ervoor dat ze te zoet zouden zijn maar ze zijn heel lekker en 12 bakjes gevuld.

  3. Anouk 21 mei 2021 at 15:49 - Reply

    Hi! Fijn receptje, maar misschien goed om te vermelden dat de boter gesmolten moet zijn. Anders kun je het niet luchtig en licht kloppen ;-)!

  4. Holemans Eric 3 november 2022 at 18:39 - Reply

    Hallo,

    Heb deze cupcakes vandaag gemaakt maar heb een vraag. Toen ik er 1 proefde bleef het onderste van de cupcake kleven aan het papier. Heb ze 25 min. in de oven geplaatst zoals beschreven in het recept. Kan het zijn dat ze te kort gebakken zijn of nog niet goed afgekoeld waren? Groetjes Eric

    • Miranda Bernáth 4 november 2022 at 10:38 - Reply

      Misschien toch iets meer laten afkoelen? En heb je het lang genoeg laten mixen, het mengen is erg belangrijk voor één geheel van de cupcake.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024