Bananen cupcakes

Bananen cupcakes

Bananen cupcakes zijn de perfecte zoete snack – eenvoudig te maken en vol met de heerlijke smaken van banaan en kaneel, afgewerkt met een luchtige toef verse room. Dit recept is ideaal voor een snel, smakelijk tussendoortje dat je zeker blij maakt! Bakken met bananen is altijd een goed idee, en het is niet alleen omdat ze zo lekker zijn. Wist je dat bananen tryptofaan bevatten? Dit essentiële aminozuur helpt bij de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon. Dus geniet zonder schuldgevoel van deze heerlijke bananen cupcakes – je zal het heerlijk vinden!

Ook een aanrader: bananenbrood met amandelmeel, banaan en dadels – perfect als ontbijt of tussendoortje!

Leuk: gele grove suiker!

Cupcake met banaan

Bananen cupcakes

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Bananen cupcakes, ofwel muffins van banaan! Dit eenvoudige recept combineert de smaken van banaan en kaneel, met een toef verse room.
Gang Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 12 stuks
calorieën 240

Ingrediënten

  • 3 bananen rijp
  • 3 eieren
  • tl vanille-aroma
  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr kristalsuiker fijn
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder

Topping

  • 300 ml slagroom
  • ½ el poedersuiker
  • gele suiker (FunCakes), optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinbakvorm.
  • Prak de 2 rijpste bananen fijn met een vork en zet ze even apart.
  • Klop de eieren los in een mengkom en voeg 1 tl vanille-aroma, de zachte boter en de fijne kristalsuiker toe. Klop het geheel licht en luchtig.
  • Meng de geprakte bananen door het luchtige eimengsel.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel boven het natte mengsel. Roer voorzichtig door tot alles net gemengd is. Zorg ervoor dat je niet te veel roert, om de luchtigheid te behouden.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 cupcakevormpjes.
  • Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.
  • Haal de cupcakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Topping Bereiden

  • Klop de slagroom met de poedersuiker en de resterende ½ theelepel vanille-aroma tot een dik en glad mengsel.
  • Verdeel de topping over de volledig afgekoelde cupcakes en garneer met een plakje banaan of gekleurde gele suiker.

Meer: cupcake recepten.

Ook lekker: banoffee pie!

Cupcake met banaan

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Holemans Eric 3 november 2022 at 18:39 - Reply

    Hallo,

    Heb deze cupcakes vandaag gemaakt maar heb een vraag. Toen ik er 1 proefde bleef het onderste van de cupcake kleven aan het papier. Heb ze 25 min. in de oven geplaatst zoals beschreven in het recept. Kan het zijn dat ze te kort gebakken zijn of nog niet goed afgekoeld waren? Groetjes Eric

    • Miranda Bernáth 4 november 2022 at 10:38 - Reply

      Misschien toch iets meer laten afkoelen? En heb je het lang genoeg laten mixen, het mengen is erg belangrijk voor één geheel van de cupcake.

  2. Anouk 21 mei 2021 at 15:49 - Reply

    Hi! Fijn receptje, maar misschien goed om te vermelden dat de boter gesmolten moet zijn. Anders kun je het niet luchtig en licht kloppen ;-)!

  3. rosanne 4 mei 2021 at 18:27 - Reply

    Juist gebakken en geproefd en heel gemakkelijk te maken. Ik vreesde ervoor dat ze te zoet zouden zijn maar ze zijn heel lekker en 12 bakjes gevuld.

  4. Kyra 14 maart 2021 at 11:57 - Reply

    Of ik verdeelde niet goed maar ik heb maar 9 bakjes kunnen vullen.

    • Miranda Bernáth 14 maart 2021 at 15:51 - Reply

      Je hoeft de bakjes niet helemaal vol te doen Kyra, ze stijven nog op tijdens het bakken.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024