Bananenbrood

Bananenbrood

Een hit!
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min

Bananenbrood een hit! Een super simpel en snel recept voor tussendoor of als ontbijt. Er zijn talloze manieren om bananenbrood te maken, deze is superhandig om mee naar school te nemen of naar ’t werk. Met dit recept maak je ’t zó makkelijk zelf, lekker en gezond, suiker en glutenvrij bananenbrood recept.

Bananencake

Dit brood is ook een beetje te vergelijken met een zoet bananencake recept, zeker niet ongezond. Doordat de bananen en dadels lekker zoet zijn mis je echt geen suiker.

Ingrediënten

  • 50 gr dadels zonder pit
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 1,5 tl baking soda

Zo maak je bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Meng de dadels met 3 rijpe bananen en mix met de staafmixer tot een glad mengsel.
  2. Klop de eieren luchtig kort en mix deze door het bananenmengsel samen met het amandelmeel en de baking soda. Giet in de bakvorm.
  3. Snij een banaan doormidden en druk zacht in het bananen mengsel en zet voor 40 minuten in de oven. Haal het brood eruit en laat afkoelen voor je deze gaat aansnijden. Yum! Zó maak je bananenbrood!

Meer bananenbrood met pindakaas en chocolade.

Beoordeling: 4.0. van 4 stemmen.
Please wait...