Bananenbrood met pindakaas en chocolade
Dit bananenbrood met pindakaas en chocolade is niet alleen makkelijk te maken, maar ook onweerstaanbaar lekker! Met een crunchy pindakaaskorst aan de buitenkant en zachte stukjes pure chocolade van binnen, is het een echte must-try. Bananenbrood kan op veel manieren worden gemaakt, maar de combinatie van banaan, pindakaas, en chocolade in één hap is echt fantastisch. In dit recept gebruiken we amandelmeel en zelfrijzend bakmeel, waardoor het ook eenvoudig glutenvrij te maken is.
Bewaar het brood in de koelkast als je het niet in één keer opeet, of vries het per plak in. Als je kiest voor invriezen, kun je de pindakaas beter later toevoegen.
Ingrediënten
- 140 gr vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
- 40 gr amandelmeel
- ½ tl baking soda
- 1 tl vanille-extract
- 125 gr roomboter
- 120 gr suiker
- 2 grote eieren
- 2 rijpe bananen
- 80 gr pure chocolade
- 4 el pindakaas met stukjes pinda
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Meng het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en baking soda door elkaar in een kom. Smelt de boter en laat iets afkoelen.
- Klop met een mixer in een grote kom de boter en suiker door elkaar. Klop er één voor één de eieren door, prak de bananen en klop deze ook mee. Hak de chocolade en roer samen met het vanille-extract door het bananenmengsel.
- Roer nu ook het bloemmengsel in delen door het bananenmengsel. Doe het beslag in de cakevorm en zet 1 uur in het midden van de oven. Laat het bananenbrood in de vorm afkoelen.
- Maak de pindakaas even warm zodat het goed vloeibaar is als je dit over het bananenbrood smeert. Snij in plakken en geniet!
Overigens is dit bananenbrood ook erg lekker zonder pindakaas mocht je daar geen liefhebber van zijn. Nog een recept met pindakaas: pindakaaskoekjes.
Meer bananenbrood
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?