Bananenbrood met pindakaas en chocolade

Heerlijk en glutenvrij!
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min
Naar het recept

Een heel makkelijk recept voor bananenbrood met crunchy pindakaas van buiten en stukjes zachte pure chocolade van binnen.

Bananenbrood maken

Bananenbrood bakken dat kan op veel verschillende manieren, de combinatie van banaan, pindakaas en chocolade in één hap is te gek lekker! Het bereiden is niet veel werk, dit brood is met amandelmeel en zelfrijzend bakmeel vrij van gluten, glutenvrij dus!

Eet je dit brood niet in een keer op, dan kun je het brood prima in de koelkast bewaren. Je kan het brood ook per plak in de vriezer bewaren, de pindakaas zou ik dan achterwege laten of er later op doen.

Ingrediënten

  • 140 gr vrij van glu­ten zelf­rij­zend bak­meel
  • 40 gr amandelmeel
  • ½ tl baking soda
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gr roomboter
  • 120 gr suiker
  • 2 grote eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 80 gr pure chocolade
  • 4 el pindakaas met stuk­jes pin­da

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Meng het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en baking soda door elkaar in een kom. Smelt de boter en laat iets afkoelen.
  2. Klop met een mixer in een grote kom de boter en suiker door elkaar. Klop er één voor één de eieren door, prak de bananen en klop deze ook mee. Hak de chocolade en roer samen met het vanille-extract door het bananenmengsel.
  3. Roer nu ook het bloemmengsel in delen door het bananenmengsel. Doe het beslag in de cakevorm en zet 1 uur in het midden van de oven. Laat het bananenbrood in de vorm afkoelen.
  4. Maak de pindakaas even warm zodat het goed vloeibaar is als je dit over het bananenbrood smeert. Snij in plakken en geniet!

Overigens is dit bananenbrood ook erg lekker zonder pindakaas mocht je daar geen liefhebber van zijn.

Nog een recept met pindakaas? Pindakaaskoekjes.

Beoordeling: 5.0. van 6 stemmen.
Please wait...