Bananenbrood tulband van Miljuschka

Bananenbrood tulband van Miljuschka

De bananenbrood tulband van Miljuschka is een heerlijke, stevige ontbijtcake, boordevol smaak. Gemaakt met romige yoghurt en knapperige walnoten, krijgt hij een extra kick door een flinke dot pindakaas en geroosterd sesamzaad als topping. Dit recept van Miljuschka – de onbetwiste cheesecakequeen – combineert perfect de zoetheid van banaan met honing, voor een rijke, compacte cake.

Ideaal om in dikke plakken te snijden, en zo eenvoudig dat je ‘m snel klaarmaakt voor een stevig ontbijt of lekker tussendoortje. Net als deze tulband met gingerbread kruiden.

Tulband met banaan

Tulband met banaan

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Heerlijk bananenbrood tulband met yoghurt en walnoten. Een krachtig en eenvoudig recept van Miljuschka, dé cheesecakequeen!
Gang Ontbijt, Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 12 personen
calorieën 398

Ingrediënten

  • 5 bananen rijp, fijngeprakt
  • 3 eieren
  • 215 gr Griekse yoghurt
  • 170 gr honing
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gr bloem
  • 1,5 tl baking soda
  • 100 gr walnoten gehakt
  • poedersuiker om te serveren
  • 1 el olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een tulbandvorm in met olie en bestuif licht met bloem. Strooi vervolgens een klein beetje poedersuiker over de bloem voor een extra laagje smaak.
  • Prak de bananen in een grote kom tot een gladde massa.
  • Meng in een aparte kom alle natte ingrediënten (bananen, eieren, yoghurt, honing en vanille). Meng in een andere kom de droge ingrediënten (bloem en baking soda), maar houd de poedersuiker apart.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer tot een egaal beslag. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer zijn.
  • Voeg als laatste de gehakte walnoten toe en roer dit door. Giet het beslag gelijkmatig in de voorbereide tulbandvorm.
  • Bak de tulband ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de tulband iets afkoelen in de vorm voordat je hem omdraait op een rooster. Laat volledig afkoelen.
  • Bestrooi de afgekoelde tulband met banaan royaal met poedersuiker.

Eet lekker met pindakaas en geroosterd sesamzaad.

Meer bananenbrood met pindakaas en chocolade.

Bananenbrood tulband van Miljuschka

Dit recept valt onder

Meer recepten met bananen

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly november 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024