Bananenbrood vegan en glutenvrij

Bananenbrood vegan en glutenvrij

Machtig brood
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 55 min

Bananenbrood vegan en glutenvrij een machtig brood! Met een lekkere bite van geroosterde paranoten on top en niet té zoet met dadels. Eenvoudig te maken, perfect voor tussendoor.

Bananenbrood zonder ei

Dit gezonde bananenbrood zonder ei, suiker en boter is compact, ’t vult goed, dus perfect als snel ontbijt of tussendoor. Zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Een banaan vervangt één ei, makkelijk toch!

Meer bananenbrood zonder suiker.

Bananenbrood vegan glutenvrij recept

Ingrediënten

  • 100 gr dadels
  • 4 bananen
  • 50 gr paranoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 2 el citroensap
  • 300 gr meelmix Schär C
  • 250 ml havermelk of een andere plantaardige melk

Maak dit vegan bananenbrood recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakvorm klaar met bakpapier. Prak de bananen en doe samen met de dadels, citroensap, en havermelk in een blender en mix.
  2. Snij de paranoten grof. Meng de meelmix samen met het bakpoeder, baking soda en kaneel in een aparte kom. Voeg de noten toe maar bewaar iets voor de topping.
  3. Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Giet het beslag in het bakblik en strooi als laatste de overige noten erover en eventueel nog een extra banaan op top. Zet het vegan bananenbrood in de oven en bak het in ongeveer drie kwartier af. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je gaat snijden.

Zó maak je dit vegan bananenbrood recept. Met een topping van salted caramel, nóg lekkerder!

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...