Bananenbrood vegan en glutenvrij

Bananenbrood vegan en glutenvrij

Bananenbrood vegan en glutenvrij een machtig brood! Met een lekkere bite van geroosterde paranoten on top en niet te zoet met dadels. Eenvoudig te maken, perfect voor tussendoor.

Bananenbrood zonder ei

Dit gezonde bananenbrood zonder ei, suiker en boter is compact, 't vult goed, dus perfect als snel ontbijt of tussendoor. Zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Een banaan vervangt één ei, makkelijk toch!

Meer bananenbrood zonder suiker.

Bananenbrood vegan glutenvrij

Bananenbrood glutenvrij

4.4 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Bite van geroosterde noten on top en niet te zoet. Eenvoudig te maken, perfect vegan en glutenvrij bananenbrood voor tussendoor.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 10 plakjes
calorieën 218

Ingrediënten

  • 100 gr dadels
  • 4 bananen
  • 50 gr paranoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 2 el citroensap
  • 300 gr meelmix Schär C
  • 250 ml havermelk of een andere plantaardige melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakvorm klaar met bakpapier.
  • Prak de bananen en meng samen met de dadels, citroensap, en havermelk in een blender en mix tot een smeuïg mengsel.
  • Hak de paranoten grof. Meng de meelmix samen met het bakpoeder, baking soda en kaneel in een aparte kom. Voeg de noten toe maar bewaar iets voor de topping.
  • Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Giet het beslag in het bakblik en strooi als laatste de overige noten eroverheen en eventueel nog een extra banaan op top.
  • Zet het vegan bananenbrood in de oven en bak in zo'n drie kwartier af. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je gaat snijden.

Zó maak je dit vegan bananenbrood recept. Met salted caramel als topping is het ook erg lekker.

Bananenbrood vegan glutenvrij recept

Dit recept valt onder

Meer bananenbrood

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Suzanne 9 juni 2021 at 15:50 - Reply

    Kan je dit ook invriezen?

    • Miranda Bernáth 10 juni 2021 at 10:27 - Reply

      Dat kan Suzanne, daarna een aanrader om de plak bananenbrood even te roosteren. (Wel even in plakken snijden voordat je ’t vegan brood in de vriezer stopt)

  2. Patricia 12 september 2021 at 10:00 - Reply

    Dank voor dit recept!
    Een van de weinig bananenbroden die echt super is gelukt! Hij is heerlijk zacht en fluffy van binnen maar valt toch niet uit elkaar. We hebben ipv dadels 3 eetlepels agavesiroop gebruikt (en vonden het brood nog steeds iets té zoet).

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024