Bananenbrood vegan en glutenvrij
Machtig brood- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 55 min
Bananenbrood vegan en glutenvrij een machtig brood! Met een lekkere bite van geroosterde paranoten on top en niet té zoet met dadels. Eenvoudig te maken, perfect voor tussendoor.
Bananenbrood zonder ei
Dit gezonde bananenbrood zonder ei, suiker en boter is compact, ’t vult goed, dus perfect als snel ontbijt of tussendoor. Zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Een banaan vervangt één ei, makkelijk toch!
Meer bananenbrood zonder suiker.
Maak dit vegan bananenbrood recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakvorm klaar met bakpapier. Prak de bananen en doe samen met de dadels, citroensap, en havermelk in een blender en mix.
- Snij de paranoten grof. Meng de meelmix samen met het bakpoeder, baking soda en kaneel in een aparte kom. Voeg de noten toe maar bewaar iets voor de topping.
- Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Giet het beslag in het bakblik en strooi als laatste de overige noten erover en eventueel nog een extra banaan op top. Zet het vegan bananenbrood in de oven en bak het in ongeveer drie kwartier af. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je gaat snijden.
Zó maak je dit vegan bananenbrood recept. Met een topping van salted caramel, nóg lekkerder!
Ook bananenbrood
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Kan je dit ook invriezen?
Dat kan Suzanne, daarna een aanrader om de plak bananenbrood even te roosteren. (Wel even in plakken snijden voordat je ’t vegan brood in de vriezer stopt)
Dank voor dit recept!
Een van de weinig bananenbroden die echt super is gelukt! Hij is heerlijk zacht en fluffy van binnen maar valt toch niet uit elkaar. We hebben ipv dadels 3 eetlepels agavesiroop gebruikt (en vonden het brood nog steeds iets té zoet).
Thx Patricia, fijn om te horen.