Bananenbrood vegan en glutenvrij

Bananenbrood vegan en glutenvrij

Dit bananenbrood (vegan en glutenvrij) is een echte traktatie! Het heeft een heerlijke bite door de geroosterde paranoten bovenop en is niet te zoet, dankzij de natuurlijke zoetheid van dadels. Het brood is eenvoudig te maken en ideaal voor een gezonde snack of als tussendoortje. Met zijn voedzame ingrediënten is het perfect voor wie op zoek is naar een lekker en verfrissend alternatief voor de bekende zoetigheden.

Bananenbrood zonder ei

Dit gezonde bananenbrood is vrij van ei, suiker en boter. Het is compact en vult goed, waardoor het ideaal is als snel ontbijt of tussendoortje. Door een rijpe banaan te gebruiken, vervang je eenvoudig het ei, zonder concessies te doen aan de smaak of textuur. Het recept bevat geen toegevoegde suikers of zoetstoffen, wat het een perfecte keuze maakt voor een verantwoorde voeding.

Meer bananenbrood zonder suiker.

Bananenbrood vegan glutenvrij

Bananenbrood glutenvrij

4.5 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Vegan en glutenvrij bananenbrood met een bite van geroosterde noten en een subtiele zoetheid. Eenvoudig te maken en perfect voor tussendoor.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 10 plakjes
calorieën 218

Ingrediënten

  • 100 gr dadels
  • 4 bananen
  • 50 gr paranoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 2 el citroensap
  • 300 gr meelmix Schär C
  • 250 ml havermelk of een andere plantaardige melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet deze in.
  • Prak de bananen en doe ze samen met de dadels, citroensap en havermelk in een blender. Mix tot je een glad en smeuïg mengsel hebt.
  • Hak de paranoten grof. Meng in een aparte kom de glutenvrije bloem met het bakpoeder, baking soda en kaneel. Voeg de gehakte noten toe, maar bewaar een paar noten voor de topping.
  • Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer goed door totdat alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Strooi de resterende noten en eventueel een extra gesneden banaan over het beslag.
  • Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-60 minuten, of totdat een tandenstoker schoon uit het midden van het brood komt. Laat het glutenvrije bananenbrood volledig afkoelen in de bakvorm voordat je het uit de vorm haalt en in plakken snijdt.

Zo maak je dit vegan en glutenvrij bananenbrood recept. Met salted caramel als topping is het ook erg lekker.

Bananenbrood vegan glutenvrij recept

Dit recept valt onder

Meer bananenbrood

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Patricia 12 september 2021 at 10:00 - Reply

    Dank voor dit recept!
    Een van de weinig bananenbroden die echt super is gelukt! Hij is heerlijk zacht en fluffy van binnen maar valt toch niet uit elkaar. We hebben ipv dadels 3 eetlepels agavesiroop gebruikt (en vonden het brood nog steeds iets té zoet).

  2. Suzanne 9 juni 2021 at 15:50 - Reply

    Kan je dit ook invriezen?

    • Miranda Bernáth 10 juni 2021 at 10:27 - Reply

      Dat kan Suzanne, daarna een aanrader om de plak bananenbrood even te roosteren. (Wel even in plakken snijden voordat je ’t vegan brood in de vriezer stopt)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024