Bananenbrood zonder suiker
Bananenbrood zonder suiker is de perfecte gezonde start van je dag, en het kost je slechts tien minuten om te maken! In plaats van suiker gebruik je agavesiroop, een geweldige vervanger die de zoete smaak van honing en stroop heeft, maar lichter en subtieler is. Deze siroop combineert perfect met de natuurlijke zoetheid van banaan. We maken dit suikervrije bananenbrood met rijstmeel, wat zorgt voor een heerlijk luchtige textuur. Daarnaast is het glutenvrij, dankzij het rijstmeel, en boordevol smaak.
Je zult verrast zijn hoe zoet en lekker dit bananenbrood is – zonder dat er ook maar een korreltje suiker aan te pas komt.
Meer inspiratie voor bananenbrood zonder suiker!
Ingrediënten
- 200 gr rijstmeel
- 70 gr kokosolie
- 3 bananen rijp
- 2 eieren
- 6 el agavesiroop
- 1 tl baking soda
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Smelt de kokosolie op laag vuur in een pan. Zodra de olie volledig is gesmolten, haal je de pan van het vuur en laat je de olie iets afkoelen.
- Bekleed ondertussen een cakevorm met bakpapier.
- Schenk de agavesiroop in een grote kom en voeg de gesmolten kokosolie toe. Klop het kort door met een garde. Voeg de eieren toe en klop opnieuw tot je een egale, luchtige massa hebt.
- Prak de bananen en voeg deze samen met het vanille-extract toe aan het mengsel. Klop kort door tot alles goed gemengd is.
- Voeg de kaneel en baking soda toe en klop het kort door.
- Voeg het rijstmeel toe en meng het geheel goed tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in de voorbereide cakevorm. Snijd eventueel een vierde banaan doormidden en druk de helften zachtjes in het beslag voor een mooie topping.
- Zet het suikervrije bananenbrood in de oven en bak ongeveer 60 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Haal het bananenbrood zonder suiker uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je het aansnijdt – als je zolang kunt wachten!
Zo maak je een heerlijk bananenbrood, suikervrij en zonder boter. Voor extra smaak voeg je een topping van pindakaas, kokosvlokken en noten toe – zo wordt je bananenbrood nóg lekkerder!
Meer bananenbrood
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?