Bananenbrood zonder suiker

Bananenbrood zonder suiker

Té lekker!
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Bananenbrood zonder suiker ook als lekker ontbijt en maar tien minuten werk! Agavesiroop is een perfecte suikervervanger. Het heeft wat weg van een mix van honing en stroop, maar dan iets dunner. En de smaak is perfect bij bananenbrood zonder suiker.

Bananenbrood met rijstmeel

Ik maak dit bananenbrood zonder suiker met rijstmeel, het brood is erg luchtig en écht lekker. Het rijstmeel zorgt ervoor dat het bananenbrood glutenvrij is en zeker niet ongezond. Niemand zal je geloven als je zegt dat dit een bananenbrood zonder suiker is, alsnog lekker zoet.

Meer bananenbrood zonder suiker.

Ingrediënten

  • 200 gr rijstmeel
  • 70 gr kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 6 el agavesiroop
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract

Zo maak je bananenbrood suikervrij en zonder boter

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt de kokosolie op laag vuur. Zet het vuur uit zodra alles vloeibaar is en laat afkoelen. Zet ondertussen een cakevorm klaar met bakpapier.
  2. Schenk de agavesiroop in een kom en schenk daar de vloeibare kokosolie bij. Klop met een garde even door en voeg dan de eieren toe. Klop opnieuw door tot je een egale massa hebt.
  3. Prak de bananen en voeg samen met het vanille extract toe. Klop kort. Voeg ook de kaneel en de baking soda toe. klop kort. Voeg als laatste het rijstmeel toe en klop goed door. Schenk het mengsel in de bakvorm en snij eventueel een vierde banaan doormidden en druk zacht in het bananen mengsel en zet het suikervrije bananenbrood een uur in de oven. Haal het brood eruit en laat afkoelen voor je deze gaat aansnijden als dat lukt… Yum!

Zó maak je bananenbrood suikervrij en zonder boter. Maak een topping van pindakaas, kokosvlokken en noten, zo smaakt je bananenbrood nóg lekkerder!

Bananenbrood zonder suiker en boter
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...