Bananenbrood zonder suiker

Bananenbrood zonder suiker

Bananenbrood zonder suiker is de perfecte gezonde start van je dag, en het kost je slechts tien minuten om te maken! In plaats van suiker gebruik je agavesiroop, een geweldige vervanger die de zoete smaak van honing en stroop heeft, maar lichter en subtieler is. Deze siroop combineert perfect met de natuurlijke zoetheid van banaan. We maken dit suikervrije bananenbrood met rijstmeel, wat zorgt voor een heerlijk luchtige textuur. Daarnaast is het glutenvrij, dankzij het rijstmeel, en boordevol smaak.

Je zult verrast zijn hoe zoet en lekker dit bananenbrood is – zonder dat er ook maar een korreltje suiker aan te pas komt.

Meer inspiratie voor bananenbrood zonder suiker!

Bananen brood zonder suiker

Bananenbrood zonder suiker

4.5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Heerlijk suikervrij bananenbrood zonder suiker dus, als ontbijt, klaar in slechts tien minuten! Gemaakt met agavesiroop als perfecte suikervervanger.
Gang Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Baktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 10 personen
calorieën 261

Ingrediënten

  • 200 gr rijstmeel
  • 70 gr kokosolie
  • 3 bananen rijp
  • 2 eieren
  • 6 el agavesiroop
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Smelt de kokosolie op laag vuur in een pan. Zodra de olie volledig is gesmolten, haal je de pan van het vuur en laat je de olie iets afkoelen.
  • Bekleed ondertussen een cakevorm met bakpapier.
  • Schenk de agavesiroop in een grote kom en voeg de gesmolten kokosolie toe. Klop het kort door met een garde. Voeg de eieren toe en klop opnieuw tot je een egale, luchtige massa hebt.
  • Prak de bananen en voeg deze samen met het vanille-extract toe aan het mengsel. Klop kort door tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de kaneel en baking soda toe en klop het kort door.
  • Voeg het rijstmeel toe en meng het geheel goed tot een glad beslag.
  • Schenk het beslag in de voorbereide cakevorm. Snijd eventueel een vierde banaan doormidden en druk de helften zachtjes in het beslag voor een mooie topping.
  • Zet het suikervrije bananenbrood in de oven en bak ongeveer 60 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
  • Haal het bananenbrood zonder suiker uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je het aansnijdt – als je zolang kunt wachten!

Zo maak je een heerlijk bananenbrood, suikervrij en zonder boter. Voor extra smaak voeg je een topping van pindakaas, kokosvlokken en noten toe – zo wordt je bananenbrood nóg lekkerder!

Suikervrij bananenbrood met topping

Dit recept valt onder

Meer bananenbrood

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren