Bananencupcakes

  • Hoeveelheid: 12
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 45m

Zien deze cupcakes er niet voortreffelijk uit? Dit bananencupcake recept is relatief eenvoudig en is dus echt een aanrader voor de cupcake liefhebber!

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 1/4 vanille-aroma
  • 150 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 300 ml slagroom
  • 2 1/2 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe 12 papieren cupcakevormpjes in de een bakvorm voor cupcakes. Prak de 2 rijpste bananen met een vork. Klop de eieren los in een mengkom en voeg 1 theelepel vanille-aroma, de boter en de fijne kristalsuiker eraan toe. Klop het geheel licht en luchtig. Meng de geprakte bananen erdoorheen.

Stap2

Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel erboven en meng het goed door elkaar tot de ingrediënten net gemengd zijn. Verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de cupcakes vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.

Stap3

Meng de slagroom, het poedersuiker en 1/4 theelepel vanille-aroma door elkaar totdat er een dikke en gladde substantie ontstaat. Verdeel de topping over de volledig afgekoelde cupcakes en leg op iedere cupcake een plakje banaan.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.4 / 5)

2.4 5 5
Waardeer dit recept

5 personen hebben dit recept gewaardeerd

47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab