Toffe taart! Banoffee pie met banaan
Bananoffee pie, een combinatie van banaan en toffee in één heerlijk recept. Een banoffee taart is eenvoudig en snel klaar, vooral als je de karamel van tevoren bereidt. Geniet van deze romige taart met banaan en karamel, een klassieker tijdens Pasen. Maak een romig mengsel van poedersuiker, room en mascarpone, lekker luchtig en snel klaar. Een topping van mascarpone room maakt deze bananen-toffee taart helemaal af.
Wil je liever geen oven gebruiken? Dan kun je de taart ook zonder bakken maken. Gebruik hiervoor een bodem van 250 gram Bastogne koekjes of digestive, verkruimeld en gemengd met 100 gram gesmolten boter. Nog makkelijker is het om een bodem van vers bladerdeeg te gebruiken en voor de karamel 120 gram Mentos Choco & Caramel te smelten. Als je de banoffee liever glutenvrij wilt bakken, gebruik dan bladerdeeg dat vrij is van gluten.
Tip: voeg een shotje koffie toe, de combinatie van bitter en zoet zal je verrassen.
Ingrediënten
- 225 gr bloem
- 80 gr suiker
- 1 eidooier
- 100 gr boter
- 1 snuf zout
- 200 gr gecondenseerde melk
- 3 bananen
- 100 gr mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 el poedersuiker
- pure chocolade
- chocolade eitjes voor de topping
Instructies
- Plaats het blikje gecondenseerde melk in een pan gevuld met water en zorg ervoor dat het blikje volledig onder water blijft staan. Kook het gedurende 3 uur met het deksel op de pan.
- Als je ervoor kiest om het zonder deksel te koken, laat het dan zeker 3,5 uur koken. Laat het blikje daarna goed afkoelen; je hebt nu een dikke karamelsaus.
- Voor het deeg meng je bloem, suiker, boter, eidooier en een snufje zout tot kruimels ontstaan. Voeg indien nodig wat ijswater toe om het deeg goed bij elkaar te laten komen. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in plastic folie in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier.
- Rol het deeg uit en bedek hiermee de bodem van de vorm. Prik gaatjes in de bodem en bak deze gedurende 30 minuten goudbruin. Laat vervolgens afkoelen.
- Smeer de helft van de karamelsaus over de taartbodem. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de karamel.
- Klop de mascarpone met de slagroom en poedersuiker stijf. Bedek de banoffee taart royaal met het roommengsel.
- Maak het geheel af met een topping van chocoladeschaafsel en gekleurde eitjes.
Bekijk meer: taart recepten.
Het blikje gecondenseerde melk na 3 uur, heerlijk dikke karamel, Dulce de leche op de bodem.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?