Banoffee pie

Banoffee pie

Banaan en toffee taart in één
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 3 uur en 15 min
  • Klaar in: 3 uur en 30 min

Deze banoffee taart is heel eenvoudig. En zó snel klaar, tenminste als je de karamel maar eenmaal hebt voorbereid.

Bananen en toffee taart met mascarpone en slagroom

Een romig mengsel maak je van poedersuiker, room en mascarpone, luchtig en snel.

Liever no bake? Deze taart kan je ook maken zonder oven. Maak dan een bodem van 250 gram Bastogne koeken of digestive, verkruimel en meng met 100 gram gesmolten boter. Makkelijk toch!

Karameltaart met een bodem van bladerdeeg

Nog eenvoudiger, maak je bodem van een rol vers bladerdeeg / taartbodem en smelt voor de karamel 120 gram Mentos Choco & Caramel. Of liever glutenvrij, gebruik vrij van gluten bladerdeeg. Ook als toetje of dessert past dit recept perfect!

Banoffee pie voorbereiding

Het blikje gecondenseerde melk na 3 uur, heerlijk dikke karamel, Dulce de leche op de bodem.

Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • 1 eidooier
  • 100 gr boter
  • snuf zout
  • 200 gr gecondenseerde melk
  • 3 bananen
  • 100 gr mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • pure chocolade voor de topping

Bereidingswijze banoffee taart

  1. Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan gevuld met water en zorg dat het blikje onder water blijft staan. Kook het 3 uur met een deksel op de pan, zonder deksel zeker 3,5 uur. Laat het blikje goed afkoelen, je hebt nu een dikke karamel.
  2. Meng voor het deeg bloem, suiker, boter, eidooier en een snuf zout tot kruimels. Druppel eventueel wat ijswater bij het deeg om te zorgen dat het goed bij elkaar blijft. Laat het deeg in plastic folie een half uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de vorm. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodem in 30 minuten goud bruin en laat afkoelen.
  4. Smeer de helft van het blikje karamel over de taartbodem. Snij de bananen in plakjes en verdeel over de karamel. Klop de mascarpone met de slagroom en poedersuiker stijf. Smeer een dikke laag room over de banoffee taart. Maak af met een topping van chocolade schaaf.

Bekijk meer taart recepten.

Beoordeling: 4.2. van 5 stemmen.
Please wait...