Banoffee pie met banaan recept

Banoffee pie met banaan recept

Banaan en toffee taart in één
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 3 uur en 15 min
  • Klaar in: 3 uur en 30 min
  • Kcal: 380

Banoffee pie banaan en toffee taart in één recept. ’n Banoffee taart is eenvoudig en zó snel klaar, tenminste als je de karamel maar eenmaal hebt voorbereid. Lekker, een romige pie van banaan met karamel, ’n klassieker met Pasen.

Bananen toffee taart mascarpone en room

Een romig mengsel maak je van poedersuiker, room en mascarpone, luchtig en snel. Mascarpone room is ’n perfecte topping en maakt de bananen toffee taart écht af.

Liever no bake? Deze taart kan je ook maken zonder oven. Maak dan een bodem van 250 gr Bastogne koeken of digestive, verkruimel en meng met 100 gr gesmolten boter. Makkelijk toch!

Karameltaart met bladerdeeg bodem

Nog eenvoudiger is een bodem (taartbodem) van een rol vers bladerdeeg en smelt voor de karamel 120 gr Mentos Choco & Caramel. Maak je ’t liever glutenvrij, gebruik vrij van gluten bladerdeeg. Ook als toetje of dessert past dit taart recept perfect.

Inspiratie: Voeg er koffie aan toe, de combinatie van bitter en zoet zal je verrassen.

Banoffee pie voorbereiding

Het blikje gecondenseerde melk na 3 uur, heerlijk dikke karamel, Dulce de leche op de bodem.

Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • 1 eidooier
  • 100 gr boter
  • snuf zout
  • 200 gr gecondenseerde melk
  • 3 bananen
  • 100 gr mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • pure chocolade en eitjes voor de topping
Paastaart
Karamel bananen taart

Bereidingswijze banoffee taart

  1. Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan gevuld met water en zorg dat het blikje onder water blijft staan. Kook het 3 uur met een deksel op de pan, zonder deksel zeker 3,5 uur. Laat het blikje goed afkoelen, je hebt nu een dikke karamel.
  2. Meng voor het deeg bloem, suiker, boter, eidooier en een snuf zout tot kruimels. Druppel eventueel wat ijswater bij het deeg om te zorgen dat het goed bij elkaar blijft. Laat het deeg in plastic folie een half uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de vorm. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodem in 30 minuten goud bruin en laat afkoelen.
  4. Smeer de helft van het blikje karamel over de taartbodem. Snij de bananen in plakjes en verdeel over de karamel. Klop de mascarpone met de slagroom en poedersuiker stijf. Smeer een dikke laag room over de banoffee taart. Maak af met een topping van chocolade schaaf en gekleurde eitjes.

Bekijk meer taart recepten.

Beoordeling: 3.8. van 21 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024