Toffe taart! Banoffee pie met banaan

Toffe taart! Banoffee pie met banaan

Bananoffee pie, een combinatie van banaan en toffee in één heerlijk recept. Een banoffee taart is eenvoudig en snel klaar, vooral als je de karamel van tevoren bereidt. Geniet van deze romige taart met banaan en karamel, een klassieker tijdens Pasen. Maak een romig mengsel van poedersuiker, room en mascarpone, lekker luchtig en snel klaar. Een topping van mascarpone room maakt deze bananen-toffee taart helemaal af.

Wil je liever geen oven gebruiken? Dan kun je de taart ook zonder bakken maken. Gebruik hiervoor een bodem van 250 gram Bastogne koekjes of digestive, verkruimeld en gemengd met 100 gram gesmolten boter. Nog makkelijker is het om een bodem van vers bladerdeeg te gebruiken en voor de karamel 120 gram Mentos Choco & Caramel te smelten. Als je de banoffee liever glutenvrij wilt bakken, gebruik dan bladerdeeg dat vrij is van gluten.

Tip: voeg een shotje koffie toe, de combinatie van bitter en zoet zal je verrassen.

Banoffee pie

Banoffee taart

4.5 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Banoffee pie: een banaan en toffee taart in één recept. Banoffee taart is eenvoudig en zo snel klaar, een heerlijk romige pie.
Gang Tussendoor
Keuken Engelse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur 16 minuten
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 8 personen
calorieën 380

Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • 1 eidooier
  • 100 gr boter
  • 1 snuf zout
  • 200 gr gecondenseerde melk
  • 3 bananen
  • 100 gr mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • pure chocolade
  • chocolade eitjes voor de topping

Instructies

  • Plaats het blikje gecondenseerde melk in een pan gevuld met water en zorg ervoor dat het blikje volledig onder water blijft staan. Kook het gedurende 3 uur met het deksel op de pan.
  • Als je ervoor kiest om het zonder deksel te koken, laat het dan zeker 3,5 uur koken. Laat het blikje daarna goed afkoelen; je hebt nu een dikke karamelsaus.
  • Voor het deeg meng je bloem, suiker, boter, eidooier en een snufje zout tot kruimels ontstaan. Voeg indien nodig wat ijswater toe om het deeg goed bij elkaar te laten komen. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in plastic folie in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier.
  • Rol het deeg uit en bedek hiermee de bodem van de vorm. Prik gaatjes in de bodem en bak deze gedurende 30 minuten goudbruin. Laat vervolgens afkoelen.
  • Smeer de helft van de karamelsaus over de taartbodem. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de karamel.
  • Klop de mascarpone met de slagroom en poedersuiker stijf. Bedek de banoffee taart royaal met het roommengsel.
  • Maak het geheel af met een topping van chocoladeschaafsel en gekleurde eitjes.

Bekijk meer: taart recepten.

Het blikje gecondenseerde melk na 3 uur, heerlijk dikke karamel, Dulce de leche op de bodem.

Banoffee pie voorbereiding
Paastaart

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025