Barbecue saus maken

Barbecue saus maken

Shaslick saus
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 90

Barbecue saus maken ofwel ’n shaslick saus. Je maakt ’t makkelijk met sjalot, tomaat en mosterd. Ananas en geroosterde paprika, lekker joh! ’n Simpel en snel rode dipsaus recept.

’n Rode dipsaus

’n Rode dipsaus, past perfect bij ’n pita jackfruit, pittige saucijzen of worstjes, maken dus.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 70 gr tomatenpuree blikje
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 1 tl mosterd
  • 60 gr geroosterde paprika
  • 60 gr ananas
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el appelazijn
Barbecue saus recept

’n Snelle shaslick saus

  1. Pel en snipper de sjalot en fruit kort in de olijfolie. Voeg de tomatenpuree, mosterd en gembersiroop toe en bak kort mee. Snij de ananas en geroosterde paprika (neem er eentje uit pot) in stukjes en voeg toe samen met de tomatenblokjes.
  2. Laat de barbecuesaus een kwartier zachtjes koken samen met de worcestersaus. Breng op smaak met vers gemalen peper. Laat afkoelen en dip lekker koud. ’n Snelle shaslick saus maak je zó.

Ook lekker: Avocado dip met yoghurt en limoen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...