Voor de bbq: spiesjes met kip en perzik
Deze bbq spiesjes met kip en perzik zijn een echte smaakexplosie! Heerlijk sappige kip met een verrassende twist die eenvoudig zelf te maken is en perfect voor je barbecue. Met de kipspiesjes kun je eindeloos variëren en je eigen smaken ontdekken. Deze spiesjes combineren de sappige kip met de zoete en zachte perzik, wat een geweldige combinatie oplevert op de barbecue. De perziken voegen een heerlijke zoetheid toe die perfect samengaat met de gegrilde kip.
Tip: bedenk ook eens om perzikspiesjes als dessert te bereiden. Gebruik enkel perziken, besmeer ze met een beetje olie, grill ze op de bbq en werk af met een dot kwark of romige mascarpone.
Ook lekker: kipsaté.
Recept afdrukken
Deze kipspiesjes met kip en perzik voor op de bbq zijn super lekker en eenvoudig om te maken. Bekijk het simpele recept.
Ingrediënten
- 200 gr kipfilet
- 1 perzik
- 1 paprika
- 75 gr ontbijtspek
- olijfolie extra vergine
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- peper versgemalen
Instructies
- Week de houten satéprikkers in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden.
- Pers de knoflook en hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Meng ze met een scheutje olijfolie en versgemalen peper in een kom
- Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met het knoflook-rozemarijnmengsel. Laat de kipfiletblokjes een tijdje marineren om de smaken goed op te nemen.
- Schil de perziken en snijd ze in 6 parten. Snijd de paprika in stukken.
- Wikkel elk perzikpartje in een plakje ontbijtspek. Rijg de gemarineerde kipblokjes, perzikpartjes omwikkeld met ontbijtspek, en de paprika aan de satéprikkers.
- Zorg ervoor dat je bbq goed heet is. Grill de kipspiesjes met perzik en rozemarijn gedurende enkele minuten, totdat de kip gaar en mooi bruin is.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?