BBQ spiesjes met kip en perzik

BBQ spiesjes met kip en perzik

Kipsaté met een twist
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

BBQ spiesjes met kip en perzik perfect voor de bbq, super lekker! Een kipsaté met een twist, eenvoudig zelf te maken.

De kipspies met een twist

Met een kipspies kan je eindeloos variëren. De kipspiezen zelf kruiden is heel lekker, je kunt variëren met wat je lekker vindt. Deze spiesjes met kip gaan goed samen met het zachte vlees van perzik. Perziken gaan erg goed op de bbq.

Perzikspies is ook een aanrader als dessert, gebruik enkel de perzik, smeer in met olie, gril op de bbq en maak af met een dot vanille kwark. Yum!

Meer kip van de bbq? kipsaté.

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet
  • 1 paprika
  • 1 perzik
  • 75 gr ontbijtspek
  • olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teen knoflook
  • verse peper

Zo maak je kipspies van de bbq met perzik en rozemarijn

  1. Leg de satéprikkers klaar. Pers de knoflook, hak de naaldjes van de rozemarijn fijn, meng met een scheutje olijfolie en verse peper. Snij de kipfilet in blokjes en marineer in het knoflookmengsel. Laat even staan.
  2. Schil de perzik en snij in 6 parten. Snij de paprika in stukken. Wikkel de plakjes ontbijtspek om de perzikpartjes en rijg alle ingrediënten aan spiesen. Zorg dat je bbq heet is en bak de kipspies van de bbq met perzik en rozemarijn in een paar minuten gaar.
Beoordeling: 4.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024