Bellini cocktail met prosecco
Peer en rozemarijn- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur en 10 min
- Kcal: 240
Bellini cocktail gemaakt van prosecco peer en rozemarijn, perfect voor ’n party of als aperitief. ’n Bellini cocktail recept is eenvoudig zelf te maken en drink je ‘m liever alcoholvrij? Vervang de Prosecco door water met bubbels.
Bellini mix van gepureerde perzik
Deze bellini cocktail is oorspronkelijk een mix van gepureerde perzik met droge Prosecco. Een bedacht cocktail recept door Giuseppe Cipriani, in de Italiaanse stad Venetië, vernoemd naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini. Dit omdat de kleur oranje hem aan één van zijn schilderijen deed denken.
Inspiratie: Wat te doen met verse peren – dit!
Mix en shake en maak je eigen variatie voor iedere feestelijke gelegenheid. Met peer en rozemarijn is ’n favoriet op oudejaarsavond. Bellini met perzik liever in de zomer als aperitief. Serveer in een laag of hoog champagneglas.
Bellini met peer
- Schenk het perensap in een kleine pan samen met de suiker en 1 takje rozemarijn. Zet dit op een laag vuurtje en laat 10 minuten pruttelen. Zet dit sap voor 2 uur in de koelkast.
- De cocktail kun je nu afmaken door de glazen te vullen met een laagje van het rozemarijn-perensap en aan te vullen met de prosecco. Liever alcoholvrij? Gebruik dan water met bubbels. Maak af met een takje rozemarijn. Bellini met peer zó maak je ’t!