
Bellini cocktail
Prosecco, peer en rozemarijn- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur en 10 min
Bellini, een cocktail variant met Prosecco, fruit en rietsuiker. Perfect voor een party of als aperitief! Eenvoudig zelf te maken. Liever alcoholvrij? Vervang de Prosecco door water met bubbels.
Bellini, een mix van gepureerde perzik
Deze cocktail is oorspronkelijk een mix van gepureerde perzik met droge Prosecco. Een bedacht cocktail recept door Giuseppe Cipriani, in de Italiaanse stad Venetië, vernoemd naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini. Dit omdat de kleur oranje hem aan één van zijn schilderijen deed denken.
Mix en shake en maak je eigen variatie voor iedere feestelijke gelegenheid. Met peer en rozemarijn is bij ons favoriet op oudejaarsavond. Bellini met perzik liever in de zomer als aperitief. Serveer in een laag of hoog champagneglas.
Bereidingswijze
- 1Schenk het perensap in een kleine pan samen met de suiker en 1 takje rozemarijn. Zet dit op een laag vuurtje en laat 10 minuten pruttelen. Zet dit sap voor 2 uur in de koelkast.
- 2De cocktail kun je nu afmaken door de glazen te vullen met een laagje van het rozemarijn-perensap en aan te vullen met de prosecco. Liever alcoholvrij? Gebruik dan water met bubbels. Maak af met een takje rozemarijn.