Beurre Blanc, botersaus dé klassieker

Beurre Blanc, botersaus dé klassieker

Extra lekker bij vis!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min

Deze botersaus, een frans recept en beter bekend als beurre blanc, is lekker om bij het hoofdgerecht te serveren. Extra lekker bij vis!

Beurre blanc, een klassieker

Beurre blanc, een klassieker! Deze botersaus kun je net zo lekker maken als een echte chef. Moeilijk is het zeker niet!

Ingrediënten

  • 2 el citroensap
  • 250 gr roomboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotten

Bereidingswijze beurre blanc saus

  1. Snipper de sjalotjes en verhit deze met de wijn in een steelpan en kook in tot de helft.
  2. Giet de saus door een zeef en schenk het vocht vervolgens weer terug in de pan. Zet deze op een laag vuurtje.
  3. Klop de koude boter er stuk voor stuk door met een garde. Breng de beurre blanc saus op smaak met wat peper en zout. Vlak voor het serveren voeg je de citroensap toe.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 24 stemmen.
Please wait...

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen

Wat vind je van het recept?