Beurre Blanc

Botersaus, dé klassieker
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Deze botersaus, een frans recept en beter bekend als beurre blanc, is lekker om bij het hoofdgerecht te serveren. Extra lekker bij vis!

Beurre blanc, een klassieker

Beurre blanc, een klassieker! Deze botersaus kun je net zo lekker maken als een echte chef. Moeilijk is het zeker niet!

Ingrediënten

  • 2 el citroensap
  • 250 gr roomboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotten

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de sjalotjes en verhit deze met de wijn in een steelpan en kook in tot de helft.
  2. 2Giet de saus door een zeef en schenk het vocht vervolgens weer terug in de pan. Zet deze op een laag vuurtje.
  3. 3Klop de koude boter er stuk voor stuk door met een garde. Breng de beurre blanc op smaak met wat peper en zout. Vlak voor het serveren voeg je de citroensap toe.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...