Beurre Blanc

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 15m

Deze botersaus, beter bekend als beurre blanc, is lekker om bij het hoofdgerecht te serveren. Extra lekker bij vis!

Ingrediënten

  • 2 el citroensap
  • 250 gr ijskoude boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 gesnipperde sjalotten

Bereidingswijze

Stap1

Verhit de gesnipperde sjalotjes met de wijn in een steelpan en kook het tot de helft in.

Stap2

Giet de saus door een zeef en schenk het vocht vervolgens weer terug in de pan. Zet deze op een laag vuurtje.

Stap3

Klop de boter er stuk voor stuk door met een garde. Breng de beurre blanc op smaak met wat peper en zout. Vlak voor het serveren voeg je de citroensap toe.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab