Bevroren druiven met pure chocolade

Bevroren druiven met pure chocolade

Supercool
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 3 uur
  • Klaar in: 3 uur 5 min

Bevroren druiven met pure chocolade en grappa of misschien liever met een sterke espresso, een supercool dessert. Zodra de druiven beginnen te vriezen verandert het vruchtvlees en sap in een soort van sorbetachtige ijslolly. Een te gek nagerecht wat super simpel te maken is en zó op tafel staat.

Grappa drinken

Grappa is een drankje gemaakt van de resten van wijndruiven, een Italiaanse genot voor na het eten met een paar stukjes lekkere chocolade, liefst puur en met noten. Een goed glas oude grappa drinken, ’t maakt je diner helemaal af.

Kijk wel welke grappa je koopt, goede grappa is complex en zacht van smaak, wel een hoog alcoholpercentage 40 tot 50 procent. Let op de regio, als je te maken hebt met een goede wijndruif, zoals Barolo dan zal de grappa ook goed zijn. De productie van Grappa is nauw verbonden met het maken van de wijn. Met Jacopo Poli grappa zit je zeker goed.

En als je dan toch grappa in huis hebt maak dan ook eens een Caffè Corretto, je hoeft enkel een goede espresso te zetten en aan het kopje een paar druppels grappa toe te voegen.

Ook lekker met rode druiven, ’n snelle salade met druiven avocado en spinazie met balsamico.

Ingrediënten

  • 500 gr rode druiven zonder pit
  • 100 gr pure chocolade
  • 140 ml grappa
Bevroren druiven met pure chocolade recept

Zo maak je een simpel dessert met bevroren druiven

  1. Was de druiven, maak ze droog en leg de druiven in de vriezer. Haal de druiven op tijd uit de vriezer, ze mogen ietsje ontdooid zijn als je ze serveert.
  2. Breek de chocolade in brokken en schenk kleine glaasjes grappa in. Geniet! Zó maak je een simpel dessert met bevroren druiven.

Hét dessert wat Jamie Oliver op de kaart zette en wat bij ons in ’t restaurant een groot succes was. Onze vriezer staat vol met druiven, de kids zijn er dol op, die eten de druiven als snack. Zó te gek lekker, maak ’t zelf!

Meer dessert met chocolade: pure chocolademousse chili fudge en roze peper.

Beoordeling: 3.9. van 11 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter