Bietenburger recept, vegan burger van rode biet

Bietenburger recept, vegan burger van rode biet

Een perfecte vegan burger
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Deze burger is voor elke dag. Vegan met rode biet, linzen, knoflook en kruiden, te gek lekker! Maak ’t zelf, echt het lekkerst. Bietenburger, zo maak je hem! Met dit heel eenvoudige recept. Vegan lekker!

Vegan burger recept van rode biet

Dit vegan burger recept maak je het makkelijkst met voorgekookte rode biet, lekker zoet en snel klaar. Liever verse biet? Dat kan ook, bietjes in de pan koken, reken zeker op een uur. Zo ook bij biet uit de oven, gewassen en ingepakt in aluminiumfolie een uur op 200 graden. Linzen zou je kunnen vervangen voor bonen. Voor het havermeel kan je havervlokken fijn malen tot meel. Zelf gebruik ik glutenvrije havervlokken om deze burger glutenvrij te maken. Kies zelf voor je favoriete brood en rooster even in de oven voor een crunchy bite.

Bietenburger voorbereiden

Maak een feest van je bietenburger en top af met alles wat je lekker vindt, ik begin met zoete aardappel, linten van komkommer, bietenburger, avocado, radijs en het lekkerste.. een zelfgemaakt knoflooksausje van soja yoghurt, knoflook en verse peper met m’n favoriete ketchup, balsamic vinegar!

Burger van rode biet

Ingrediënten

  • 6 broodjes
  • 300 gr biet voorgekookt
  • 300 gr linzen uit blik
  • 80 gr havermeel
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el sojasaus
  • verse peper
  • grof zeezout
  • paprikapoeder / chilivlokken
  • 2 zoete aardappels

Optioneel naar keuze

  • 1 avocado
  • 2 sjalot
  • komkommer
  • radijs
  • saus

Hoe maak je een simpele bietenburger

  1. Rasp de bietjes, laat de linzen uitlekken, schil en pers de knoflook. Meng deze drie samen met het havermeel en sojasaus en maak hier met een staafmixer of keukenmachine een kruimelig geheel van. Voeg naar smaak peper en zout toe, paprikapoeder en voor een beetje pit de chilivlokken. Is het geheel te vochtig, voeg wat extra havermeel, linzen of bonen toe.
  2. Maak 6 gelijke porties en maak er burgers van. Zet minimaal 15 minuten afgedekt in de koelkast, liever langer. Snij intussen de zoete aardappel in plakken en zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Leg de zoete aardappel plakjes in de pan en besprenkel met grof zout en chilivlokken. Bak om en om gaar en zet even apart. Rooster de broodjes licht.
  3. Zet je topping klaar, schil de komkommer, rasp de radijs en schil de avocado. Maak je saus naar keuze. Zet een koekenpan met een scheutje olie op middel hoog vuur en bak de bietenburgers 4 minuten per kant totdat ze een licht krokant korstje krijgen.
  4. Stapel vervolgens je favoriete burger met de zoete aardappel, burger en topping, smullen van deze heerlijke simpele bietenburger!

Hou je niet van bietjes? Vervang deze dan voor 300 gram gehakte gebakken paddestoelen. Aubergine is ook een aanrader.

Meer rode biet? Recept voor hummus van rode biet.

Beoordeling: 4.9. van 14 stemmen.
Please wait...