Bietenburger recept met zoete aardappel

Bietenburger recept met zoete aardappel

Een vegan burger
  • Aantal: Aantal 6
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 20 min
  • Klaar in: Klaar in 30 min
  • Kcal: Calorieën 465

Deze burger is voor elke dag. Vegan met rode biet, linzen, knoflook en kruiden. Maak ‘m zelf, echt het lekkerst. Bieten zijn enorm veelzijdig. Bietenburger uit de pan of van de barbecue zo maak je hem. Met dit heel eenvoudige recept.

Vegan bietenburger met havermout

Dit vegan burger recept maak je het makkelijkst met voorgekookte rode biet, lekker zoet en snel klaar. Liever verse biet? Dat kan ook, bietjes in de pan koken, reken zeker op een uur. Zo ook bij biet uit de oven, gewassen en ingepakt in aluminiumfolie een uur op 200 graden.

Linzen zou je kunnen vervangen voor bonen. Voor het havermeel kan je havervlokken fijn malen tot meel. Wij gebruiken glutenvrije havervlokken om deze burger glutenvrij te maken. Kies zelf voor je favoriete brood en rooster even in de oven voor een crunchy bite.

Bietenburger voorbereiden

Maak een feest van je bietenburger en top af met alles wat je lekker vindt, begin met zoete aardappel, linten van komkommer, bietenburger, avocado, radijs en het lekkerste.. een zelfgemaakt knoflooksausje van soja yoghurt, knoflook en verse peper met een favoriete ketchup, balsamic vinegar.

Ook lekker voor erbij: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.

Bietenburger recept

Bietenburger recept

3.7 van 60 stemmen
Recept afdrukken
Vegan met rode biet, linzen en knoflook, te gek lekker is dit bietenburger recept, makkelijk recept voor elke dag!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
calorieën 465

Ingrediënten

  • 6 broodjes
  • 300 gr rode bieten voorgekookt
  • 300 gr linzen uit blik
  • 80 gr havermeel
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el sojasaus
  • zeezout / peper
  • paprikapoeder / chilivlokken
  • 2 zoete aardappels

Optioneel

  • 1 avocado
  • 2 sjalot
  • komkommer
  • radijs
  • saus

Instructies

  • Rasp de bietjes, laat de linzen uitlekken, schil en pers de knoflook. Meng deze drie samen met het havermeel en sojasaus en maak hier met een staafmixer of keukenmachine een kruimelig geheel van.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe, paprikapoeder en voor een pit de chilivlokken. Is het geheel te vochtig, voeg extra havermeel, linzen of bonen toe.
  • Maak 6 gelijke porties en maak er burgers van. Zet minimaal 15 minuten afgedekt in de koelkast, liever langer.
  • Snij intussen de zoete aardappel in plakken en zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Leg de zoete aardappel plakjes in de pan en besprenkel met grof zout en chilivlokken. Bak om en om gaar en zet even apart. Rooster de broodjes licht.
  • Zet je topping klaar, schil de komkommer, rasp de radijs en schil de avocado. Maak je saus naar keuze. Zet een koekenpan met een scheutje olie op middel hoog vuur en bak de bietenburgers 4 minuten per kant totdat ze een licht krokant korstje krijgen.
  • Stapel vervolgens je favoriete burger met de zoete aardappel, burger en topping, smullen van deze heerlijke simpele hamburger, uh bietenburger!

Hou je niet van rode biet? Vervang deze dan voor 300 gram gehakte gebakken paddestoelen. Aubergine is ook een aanrader.

Meer rode biet: Recept voor rode bieten hummus.

Bietenburger maken

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024