Bitterballen met pompoen en geitenkaas

Bitterballen met pompoen en geitenkaas

Vega lekker
  • Aantal: 30
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur

Bitterballen met pompoen en geitenkaas, vega lekker! Een vegetarische bitterbal gemaakt van zachte Japanse pompoen, een favoriete snack die best simpel zelf te maken is, krokant met een lekkere zoete bite!

Kabocha de Japanse pompoen

Kabocha de Japanse pompoen met groene schil uit Japan smaakt extra zoet en heeft iets weg van tamme kastanje. Deze pompoen smaakt perfect in deze groenten bitterbal.

Het overige deel van de Kabocha pompoen kan je roosteren in de oven met zeezout en rozemarijn, de schil is ook fantastisch lekker!

Ingrediënten

  • 800 gr Japanse pompoen
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 100 gr paneermeel
  • 1 liter zonnebloemolie
Pompoen bitterballen simpel recept
Pompoen bitterballen recept

Zo maak je een pompoen bitterbal

  1. Schil de pompoen en snij in blokjes. Kook de pompoenblokjes 5 minuten giet af en laat heel goed uitlekken. Pureer de pompoen grof en laat afkoelen. Meng de geitenkaas met de pompoen. Breng op smaak met verse peper.
  2. Maak hoopjes van 20 gram per bitterbal en zet voor een half uur weg in de vriezer. Zet ondertussen de bloem, paneer en eieren klaar in aparte kommen.
  3. Rol de balletjes en haal door de bloem, door het ei en door de paneer. Verhit de olie in een wok tot 180 graden. Frituur de bitterballen tot ze goudbruin zijn, zo’n 3 minuten. Schep de pompoen bitterballen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Zó maak je een pompoen bitterbal, te gek lekker!

Serveer met Thaise chilisaus, Sriracha. Hou je van pit in de vega bitterbal, mix wat chilivlokken mee met de pompoenpuree.

Nog een vegetarisch bitterbal recept, vega bitterballen met tomaat, mozzarella en parmezaanse kaas.

Beoordeling: 4.4. van 5 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024