Bladerdeeg kerstboom

Party hap!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Kerstboom en sterren van bladerdeeg, gevuld met groene pesto en Emmentaler kaas. De boom staat super gezellig op tafel met de kerst, als hartig borrelbrood met smeuïge kaas vooraf of bij de soep. Een heerlijk en vooral makkelijk recept uit de oven.

Bladerdeeg variatie

Je kunt deze kerstboom ook met verschillende groenten vullen. Spinazie, of geroosterde pompoen? Tomatentapenade, geroosterde tomaat en mozzarella kaas. Er kan van alles tussen. Maak je eigen favoriet heel simpel.

Vrij van gluten kerstboom

Eet je deze kerstboom liever glutenvrij? Snij de kerstboom uit glutenvrije bladerdeeg en je maakt dit hapje net zo makkelijk en lekker.

Kerstboom van bladerdeeg voorbereiden

Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 100 gr pesto
  • 200 gr Emmentaler kaas
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 ei
  • verse peper

Bereidingswijze kerstboom van bladerdeeg

  1. Rol de bladerdeeg uit en leg de vellen naast elkaar op bakpapier. Smeer één vel in met de groene pesto, niet te dik! Rasp de kaas en strooi met verse peper over de pesto.
  2. Leg de andere plak bladerdeeg over de kaas en snijd een kerstboom uit het bladerdeeg. Druk met een vork de bladerdeeg randjes aan alle uiteinde aan elkaar.
  3. Snijd reepjes in de kerstboom tot net niet aan het midden en draai de reepjes om zodat elk reepje een swirl krijgt.
  4. Maak sterren van de overgebleven stukjes bladerdeeg en druk één van de sterren bovenaan op de kerstboom.
  5. Splits het ei en klop de dooier, bestrijk hiermee de kerstboom. Schuif de kerstboom in de oven en bak in maximaal 20 minuten bruin en krokant. Hak een takje rozemarijn en maak hier je boom mee af!

Of liever een zoete variant? Kerstboom van bladerdeeg en nutella.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...