Bladerdeeg kerstboom
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 35 min
Kerstboom en sterren van bladerdeeg, gevuld met groene pesto en Emmentaler kaas. De boom staat super gezellig op tafel met de kerst, als hartig borrelbrood met smeuïge kaas vooraf of bij de soep. Een heerlijk en vooral makkelijk recept uit de oven.
Bladerdeeg variatie
Je kunt deze kerstboom ook met verschillende groenten vullen. Spinazie, of geroosterde pompoen? Tomatentapenade, geroosterde tomaat en mozzarella kaas. Er kan van alles tussen. Maak je eigen favoriet heel simpel.
Hier meer inspiratie voor kerst recepten.
Vrij van gluten kerstboom
Eet je deze kerstboom liever glutenvrij? Snij de kerstboom uit glutenvrije bladerdeeg en je maakt dit hapje net zo makkelijk en lekker.
Bereidingswijze kerstboom van bladerdeeg
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en leg de vellen naast elkaar op bakpapier. Smeer één vel in met de groene pesto maar niet te dik. Rasp de kaas en strooi met verse peper over de pesto.
- Leg de andere plak bladerdeeg over de kaas en snijd een kerstboom uit het bladerdeeg. Druk met een vork de bladerdeeg randjes aan alle uiteinde aan elkaar.
- Snijd reepjes in de kerstboom tot net niet aan het midden en draai de reepjes om zodat elk reepje een swirl krijgt.
- Maak sterren van de overgebleven stukjes bladerdeeg en druk één van de sterren bovenaan op de kerstboom.
- Splits het ei en klop de dooier, bestrijk hiermee de kerstboom. Schuif de kerstboom in de oven en bak in maximaal 20 minuten bruin en krokant. Hak een takje rozemarijn en maak hier je boom mee af!
Of liever een zoete variant? Kerstboom van bladerdeeg en nutella.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Merry Christmas, ik kom net dit recept tegen en wil het graag maken. Maar ik kan geen boodschappen meer doen (25 december) en ik heb alleen twee pakjes Flammkuchen deeg op voorraad in de koelkast. Zou dit ook met deze deeg lukken?
Dat zou moeten kunnen Isabella, ik denk wel iets korter bakken en iets lager in de oven zetten zodat het deeg lekker knapperig kan worden. Fijne kerst!