Bladerdeeghapjes met appel en walnoten

  • Hoeveelheid: 10
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Een heerlijk hapje van bladerdeeg met kaas, appel, walnoten en honing. Zo gepiept, super simpel!

Bladerdeeg is makkelijk en altijd perfect

Met bladerdeeghapjes maak je iedereen blij, het is snel en makkelijk te maken en je kunt volop variëren. Voor een borrel, de kerst of oud en nieuw.
Deze hapjes vul ik met feta maar het kan ook prima met een camembert of geitenkaas. Een perfect kaashapje!

Ingrediënten

  • 1/2 appel
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 8 theelepels honing
  • 7 walnoten
  • 1 dooier
  • 100 gram feta kaas

Bereidingswijze

Stap1

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap2

Kraak de walnoten en verkruimel ze in een kom. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de helft van de appel in kleine blokjes. Kruimel de feta. Meng de blokjes appel, de walnoten en de kaas door elkaar.

Stap3

Snij de bladerdeegplakjes schuin door de helft zodat er 10 driehoeken zijn. Bedek iedere helft van de driehoeken met 1 eetlepel kaas-appelmengsel. Verdeel de honing over de driehoekjes en vouw ze dicht.

Stap4

Besmeer de bovenkant van de driehoekjes met eigeel en leg ze op de bakplaat. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

394

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab