Bladerdeeghapjes met appel en walnoten
Hapje met bite- Aantal: 10
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
Een heerlijk hapje van bladerdeeg met kaas, appel, walnoten en honing. Zo gepiept, super simpel!
Bladerdeeg is makkelijk en altijd perfect
Met bladerdeeghapjes maak je iedereen blij, het is snel en makkelijk te maken en je kunt volop variëren. Voor een borrel, de kerst of oud en nieuw.
Deze hapjes vul ik met feta maar het kan ook prima met een camembert of geitenkaas. Een perfect kaashapje!
Bereidingswijze
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kraak de walnoten en verkruimel de noten in een kom. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de helft van de appel in kleine blokjes. Kruimel de feta. Meng de blokjes appel, de walnoten en de kaas door elkaar.
- Snij de bladerdeegplakjes schuin door de helft zodat er 10 driehoeken zijn. Bedek iedere helft van de driehoeken met 1 eetlepel kaas-appelmengsel. Verdeel de honing over de driehoekjes en vouw ze dicht.
- Besmeer de bovenkant van de driehoekjes met eigeel en leg ze op de bakplaat. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.