Bladerdeeghapjes met appel en walnoten
Simpele bladerdeeghapjes met appel en walnoten, gevuld met een mix van kaas, appel, walnoten en een vleugje honing, zijn snel en eenvoudig te maken. Bladerdeeghapjes zijn altijd een favoriet, en het mooie is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Perfect voor een borrel, verjaardag of gewoon een leuke middag. In dit recept gebruiken we feta, maar je kunt ook kiezen voor camembert of maak de hapjes met geitenkaas appel en noten voor een andere smaakbeleving. Het resultaat is een heerlijk simpel kaashapje dat iedereen lekker zal vinden.
Tip: probeer de walnoten kort te roosteren voor een extra nootachtige smaak. Wil je een zoetere twist? Voeg een paar rozijnen toe aan de vulling.
Ook lekker: vervang de feta door rozijnen voor bladerdeeghapjes met appel en rozijnen zoals mini appelflappen!
Ingrediënten
- ½ appel
- 5 plakjes bladerdeeg roomboter
- 4 tl honing
- 7 walnoten
- 1 eidooier losgeklopt (+ optioneel een beetje melk)
- 100 gr feta kaas
Instructies
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kraak de walnoten (of neem walnoten uit een zakje) en verkruimel ze in een kom.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis, en snijd de helft van de appel in kleine blokjes.
- Verkruimel de feta en meng deze met de appelblokjes en walnoten.
- Snijd de plakjes bladerdeeg schuin doormidden om 10 driehoeken te maken. Leg op elke helft van de driehoeken een eetlepel van het appel-noten-kaasmengsel.
- Besprenkel de honing over de vulling en vouw de driehoeken dicht.
- Bestrijk de bovenkant van de driehoeken met eigeel en leg ze op de bakplaat.
- Bak het bladerdeeg met appel en noten ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Ook lekker: bladerdeeghapjes knakworst een hapje om zelf in elkaar te zetten - simpel en binnen no-time klaar.
Hou je van zoet: zoete uientaart met honing, feta en rode ui.
Gebruik je liever de airfryer? Na 8 minuten op 180 graden is het hapje met feta en appel klaar.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?