Bladerdeeghapjes met appel en walnoten

  • Hoeveelheid: 10
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Maak deze heerlijke bladerdeeghapjes met appel, walnoten, honing en kaas als tapas of als hapje.

Ingrediënten

  • 1/2 appel
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 8 theelepels honing
  • 7 walnoten
  • 1 dooier
  • 1 bakje kaaskruimels

Bereidingswijze

Stap1

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap2

Kraak de walnoten en verkruimel ze in een kom. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de helft van de appel in kleine blokjes. Meng de blokjes appel, de walnoten en de kaaskruimel door elkaar.

Stap3

Snij de bladerdeegplakjes schuin door de helft zodat er 10 driehoeken zijn. Bedek iedere helft van de driehoeken met 1 eetlepel kaas-appelmengsel. Verdeel de honing over de driehoekjes en vouw ze dicht.

Stap4

Besmeer de bovenkant van de driehoekjes met eigeel en leg ze op de bakplaat. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab