Bladerdeeghapjes met appel en walnoten

Bladerdeeghapjes met appel en walnoten

Simpele bladerdeeghapjes met appel en walnoten, gevuld met een mix van kaas, appel, walnoten en een vleugje honing, zijn snel en eenvoudig te maken. Bladerdeeghapjes zijn altijd een favoriet, en het mooie is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Perfect voor een borrel, verjaardag of gewoon een leuke middag. In dit recept gebruiken we feta, maar je kunt ook kiezen voor camembert of maak de hapjes met geitenkaas appel en noten voor een andere smaakbeleving. Het resultaat is een heerlijk simpel kaashapje dat iedereen lekker zal vinden.

Tip: probeer de walnoten kort te roosteren voor een extra nootachtige smaak. Wil je een zoetere twist? Voeg een paar rozijnen toe aan de vulling.
Ook lekker: vervang de feta door rozijnen voor bladerdeeghapjes met appel en rozijnen zoals mini appelflappen!

Bladerdeeghapjes met appel en noten

Bladerdeeg met appel en noten

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Maak snel en eenvoudig bladerdeeghapjes met appel en walnoten, feta en honing. Ideaal voor de borrel. Varieer met camembert of geitenkaas.
Gang Hapje
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 10 stuks
calorieën 160

Ingrediënten

  • ½ appel
  • 5 plakjes bladerdeeg roomboter
  • 4 tl honing
  • 7 walnoten
  • 1 eidooier losgeklopt (+ optioneel een beetje melk)
  • 100 gr feta kaas

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kraak de walnoten (of neem walnoten uit een zakje) en verkruimel ze in een kom.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis, en snijd de helft van de appel in kleine blokjes.
  • Verkruimel de feta en meng deze met de appelblokjes en walnoten.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg schuin doormidden om 10 driehoeken te maken. Leg op elke helft van de driehoeken een eetlepel van het appel-noten-kaasmengsel.
  • Besprenkel de honing over de vulling en vouw de driehoeken dicht.
  • Bestrijk de bovenkant van de driehoeken met eigeel en leg ze op de bakplaat.
  • Bak het bladerdeeg met appel en noten ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Ook lekker: bladerdeeghapjes knakworst een hapje om zelf in elkaar te zetten - simpel en binnen no-time klaar.

Hou je van zoet: zoete uientaart met honing, feta en rode ui.

Gebruik je liever de airfryer? Na 8 minuten op 180 graden is het hapje met feta en appel klaar.

Bladerdeeghapjes met noten en feta

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024