Bloemkool met kaassaus
Uit de oven- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 260
Bloemkool met kaassaus recept, ’n heerlijk simpel bijgerecht makkelijk te maken en erg snel klaar.
Bloemkool uit de oven met kaas
Bloemkool met kaas uit de oven. ’n Easy bijgerecht groenten recept. Combineer de bloemkool met krokant gebakken aardappels en ’n stukje vis.
Bloemkool met kaassaus, ’n recept waar je kinderen voor thuis komen volgens Eva Posthuma de Boer in haar boek Eva’s keukenkast. En ze heeft gelijk. ’t Recept is zo simpel als wat en ’t smaakt waanzinnig goed.
Bloemkool met kaassaus recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in roosjes maar niet te klein. Kook beetgaar en leg de bloemkool in een ovenschaal.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem en meng de bloem mee. Bak 3 minuten op laag vuur en blijf roeren. Bak de kerriepoeder mee en voeg al roerende de melk langzaam toe.
- Voeg het kookvocht toe samen met de geraspte kaas en blijf roeren. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Schenk de kaassaus over de bloemkool en zet voor 10 tot 15 minuten in de oven. Bloemkool met kaassaus recept zó maak je ’t.
Varieer eventueel met verse kruiden.
Ook lekker: Bloemkoolpuree met knoflook.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?