Bloemkool met kaassaus
Een heerlijk bloemkool recept, bloemkool met kaassaus als makkelijk te maken bijgerecht uit de oven en erg snel klaar. Serveer de bloemkool met krokant gebakken aardappels en een frisse komkommersalade.
Bloemkool met kaassaus is een recept waar je kinderen voor thuis komen volgens Eva Posthuma de Boer in haar geweldige boek Eva's Keukenkast. En ze heeft gelijk. Dit bloemkool recept is zo simpel als wat en het smaakt waanzinnig goed.
Recept afdrukken
Bloemkool met kaassaus recept is een heerlijk simpel bijgerecht makkelijk te maken en erg snel klaar uit de oven.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 30 gr boter
- 30 gr bloem
- 1 tl kerriepoeder
- 200 ml melk
- 100 ml kookvocht
- 150 gr oude kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in roosjes maar niet te klein. Kook beetgaar en leg de bloemkool in een ovenschaal.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem en meng de bloem mee. Bak 3 minuten op laag vuur en blijf roeren. Bak de kerriepoeder mee en voeg al roerende de melk langzaam toe.
- Voeg het kookvocht toe samen met de geraspte kaas en blijf roeren. Breng de bloemkool kaassaus op smaak met vers gemalen peper.
- Schenk de kaassaus over de bloemkool en zet voor 10 tot 15 minuten in de oven. Haal de bloemkool met kaas uit de oven en serveer.
De kaassaus is snel gemaakt en eigenlijk onmisbaar bij de klassieke bloemkool. Varieer eens met kruiden als tijm zo maak je er makkelijk een kruiden-kaassaus van. Ook lekker om eens te maken: bloemkoolpuree met knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?