Bloemkoolpizza met ’n bloemkool bodem
- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 460
Bloemkoolpizza met 'n bodem van parmezaan en bloemkool, 'n gezond pizza recept. De bodem bestaat enkel uit bloemkool wat kruiden een ei en 'n beetje kaas. Koolhydraatarm en glutenvrij.
Pizzabodem van bloemkool
Een basisrecept voor een pizzabodem van bloemkool zonder gluten en koolhydraten. En de topping daar kan je zelf mee variëren. Bloemkool zit vol vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën.
Voor deze bodem kan je ook bloemkoolrijst gebruiken. Makkelijk!
Bloemkool bodem maken
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Breng water aan de kook. Snij de bloemkool in roosjes en rasp, hak of snij zo klein mogelijk 't best in een hakmolentje.
- Gaar de bloemkool en laat afkoelen. Leg de bloemkoolstukjes in een schone theedoek en wring deze goed uit. Haal zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool. Doe je best, het is noodzakelijk als je niet wilt dat je pizzabodem straks uit elkaar valt.
- Meng de bloemkool met 't ei, geraspte kaas en kruiden. Verdeel het mengsel in een rondje over de bakpapier beklede bakplaat. Maak met je handen een platte koek van 't bloemkoolmengsel. Schuif de bodem voor 20 minuten in de oven.
- Maak ondertussen een snelle tomatensaus. Pel en snij de ui en knoflook fijn, fruit in de olijfolie. Bak kort en roer de gepelde tomaten erbij. Laat op laag vuur 10 minuten inkoken en breng op smaak met verse peper.
- Haal de bodem uit de oven en schep de tomatensaus erover. Pluk de mozzarella, snijd de tomaat en verdeel over de bodem. Bak de bloemkoolpizza zo'n 5 tot 10 minuten en geniet van je healthy pizza. Bloemkool bodem maken, doe je zó.
Maak de bloemkoolpizza af met rode ui, vers basilicumblad en salami voor de liefhebber.
Ook lekker: Bloemkoolrijst gado gado of bloemkool uit de oven met kaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?