Bloemkoolpuree
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 100
Bloemkoolpuree met knoflook een heerlijk simpel en gezond bijgerecht simpel zelf te maken en erg snel klaar. En 't kan de basis zijn van je stamppot.
De lekkerste puree van groenten
Easy recept, de lekkerste puree van groenten. Combineer de puree met een portie kibbeling uit de oven, heerlijk en zó smeuïg.
Varieer eventueel met kaas en kruiden.
Puree van bloemkool
- Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Pel en snij de knoflook. Kook of stoom de bloemkool samen met de knoflook beetgaar in 10 minuten.
- Pureer de bloemkool samen met de knoflook en de roomkaas tot een puree. Voor een zijdezachte puree even in de blender.
- Breng de bloemkoolpuree op smaak met grof zout, verse peper en nootmuskaat. Serveer met een klein beetje olijfolie. Puree van bloemkool zó maak je 't.
Varieer met groene kruiden, neem een klontje roomboter ipv roomkaas en maak af met lekkere olijfolie.
Ook lekker: knolselderijpuree met knoflook.
Dit recept komt uit 't Hollands kookboek met koolhydraatarme recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?