
Romige bloemkoolpuree
Een van de makkelijkste recepten voor groentepuree is deze: romige bloemkoolpuree met knoflook, een heerlijk simpel en gezond bijgerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. De romige textuur van de bloemkool maakt dit bijgerecht perfect voor elke maaltijd. Daarnaast is het een fantastische basis voor je stamppot, ideaal om te combineren met verschillende ingrediënten, zoals wortel, boerenkool of zelfs een stukje rookworst.
Puree van groenten
Deze bloemkoolpuree is echt de lekkerste puree van groenten die je kunt maken. Het is niet alleen supergezond, maar ook smeuïg en vol van smaak. Combineer de puree met een portie kibbeling uit de oven voor een heerlijke maaltijd, en je hebt een snelle, maar smakelijke lunch of avondeten.
Tip: wil je extra variatie? Voeg geraspte kaas of een scheut room toe voor een nog rijkere smaak. Of combineer met gebakken zalm of gekruide kip voor een complete maaltijd.

Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 teentjes knoflook
- 1 el roomkaas
- peper versgemalen
- grof zeezout
- nootmuskaat
Instructies
- Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Pel en snij de knoflook. Kook of stoom de bloemkool samen met de knoflook beetgaar in 10 minuten.
- Pureer de bloemkool samen met de knoflook en de roomkaas tot een puree. Voor een zijdezachte puree even in de blender.
- Breng de bloemkoolpuree op smaak met grof zout, verse peper en nootmuskaat. Serveer met een klein beetje olijfolie.
Varieer met groene kruiden, neem een klontje roomboter ipv roomkaas en maak af met lekkere olijfolie. Of maak de bloemkoolpuree met roomkaas extra romig door een extra lepel roomkaas toe te voegen. Dit geeft de puree een heerlijke, zachte textuur en een subtiele smaak die perfect past bij allerlei gerechten!
Ook lekker: knolselderijpuree met knoflook.
Dit puree van bloemkool recept komt uit het Hollands kookboek met koolhydraatarme recepten.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?