- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
Bloemkool, ik hou er van! Lekker pittig met chilivlokken, heel makkelijk zelf te maken. Met dit eenvoudige recept heb je de soep in mum van tijd op tafel staan.
Bloemkoolsoep recept met ui en wortel
Deze vegetarische soep heeft lekker wat pit en is vol van smaak, pas de specerijen zo nodig aan naar je eigen smaak. Een gefruit uitje is de basis van elk soepje, de wortel geeft net een lekker zoetje en wat kleur.
Simpel bloemkoolsoep maken van overgebleven bloemkool
Hoe makkelijk, als je bloemkool net iets te lang ligt maar er toch nog iets lekkers van kan maken. Deze soep is zó klaar en is super gezond. Schep met yoghurt en bladpeterselie maakt deze maaltijdsoep af. Met bloemkool kan je alle kanten op. Al eens een pizza met bodem van bloemkool geprobeerd?
Bereidingswijze bloemkoolsoep recept
- Pel en snipper de ui, rasp de wortel. Verhit in een pan met dikke bodem een scheut olijfolie en bak daarin al roerend op halfhoog vuur de ui en wortel. Voeg de paprikapoeder, chilivlokken, kurkuma en peper toe en pas eventueel naar smaak aan.
- Bak zacht, niet bruin. Haal het groene blad van de bloemkool en was en hak de witte steeltjes en roosjes grof. Voeg bij het ui, wortel, kruiden mengsel en schenk de bouillon erbij. Zet het vuur laag en kook de bloemkool in 30 minuten gaar. Pureer de bloemkool en voeg wat bouillon of water toe als de soep te dik is.
- Proef en breng de soep zo nodig op smaak. Serveer heet. Druppel wat olijfolie over de soep en maak af met een schep yoghurt gemengd met citroensap en peterselie. Yum!
Pureren is niet persé nodig, als je flink roert met een garde zal de soep vanzelf grof pureren.
Meer soep.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?