Pittige bloemkoolsoep

Pittige bloemkoolsoep

Simpele, pittige bloemkoolsoep – een favoriet! Deze soep zit vol smaak en krijgt een lekkere kick door chilivlokken. Het is heel makkelijk zelf te maken, en binnen no-time staat deze voedzame maaltijd op tafel. Deze vegetarische gezonde bloemkoolsoep is perfect als je van pittig houdt, maar je kunt de specerijen naar eigen smaak aanpassen. Het uitje dat je eerst fruit, vormt de basis, terwijl de wortel zorgt voor een subtiele zoetheid en een mooie kleur.

Heb je bloemkool die bijna te lang ligt? Maak er dan deze heerlijke soep van! Het recept is snel en gezond. Top de soep af met een schep yoghurt en bladpeterselie voor een frisse finishing touch. Met bloemkool kun je alle kanten op!

Tip: heb je bloemkool over? Probeer het recept voor bloemkool uit de oven hier.

Bloemkoolsoep recept

3.5 van 27 stemmen
Recept afdrukken
Romige bloemkoolsoep met wortel, ui en een pittige twist. Afgetopt met frisse yoghurtdip en bladpeterselie. Simpel te maken, boordevol smaak!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 98

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf kurkuma
  • peper versgemalen
  • 750 ml groentebouillon

Optioneel

  • yoghurt
  • platte peterselie
  • limoensap

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Rasp de wortel. Haal de groene bladeren van de bloemkool en was de witte steeltjes en roosjes. Hak deze grof.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem op halfhoog vuur. Bak de ui en wortel al roerend tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
  • Meng de paprikapoeder, chilivlokken, kurkuma en peper door het ui-wortelmengsel. Pas de hoeveelheid kruiden eventueel aan naar smaak.
  • Voeg de gehakte bloemkool toe aan het groentemengsel.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Voeg eventueel extra bouillon of water toe als de soep te dik is.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de pittige bloemkoolsoep heet in kommen. Optioneel, druppel wat olijfolie over de soep en garneer met een schep yoghurt, gemengd met citroensap en fijngehakte peterselie.

Pureren is niet per se nodig; door flink te roeren met een garde wordt de soep vanzelf grof gepureerd. Een heerlijke manier om groenten binnen te krijgen is met deze bloemkool wortel soep, die zowel voedzaam als vol van smaak is.

Ook lekker: bloemkoolpuree.

Tip: maak je bloemkoolsoep extra romig door een scheut kookroom toe te voegen voor een rijke, volle bloemkoolsoep met kookroom.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024