
Blondies maken met pure chocolade – onweerstaanbaar
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 465
Blondies: wie is er niet dol op? Deze traktatie lijkt op een brownie, maar dan zonder cacao - en mét vanille en bruine suiker voor die kenmerkende karamelachtige smaak. De buitenkant is lekker krokant, de binnenkant smeuïg en zacht. In dit simpele recept combineren we de blondie met stukjes pure chocolade voor een heerlijke tegenhanger van het zoete deeg. Makkelijk te maken als tussendoortje of dessert!
Glutenvrij bakken? Vervang de bloem dan door 80 gram amandelmeel en 120 gram glutenvrije meelmix (bijvoorbeeld van Albert Heijn).
Tip: Voeg eens walnoten of pecannoten toe voor een lekkere bite!

Blondie recept
- Verwarm de oven op 180 graden. Meng de boter samen met de suiker romig. Meng de eieren mee samen met de vanillesuiker, stroop en bakpoeder.
- Spatel het meel door het beslag, hak de chocolade en voeg toe. Doe het beslag in een met bakpapier bekleedde brownie vorm en bak de blondie in zo'n 30 minuten gaar.
- Laat de blondie helemaal afkoelen voordat je gaat aansnijden. Blondie met pure chocolade recept maak je zó.
Schrik niet als je blondie eruit ziet alsof ie nog niet klaar is, dat verdwijnt tijdens het afkoelen, geduld met aansnijden dus.
Snelle brownie? Já echt! brownie in een mok recept in drie minuten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?