Bloody mary cocktail
Wodka en tomatensap- Aantal:
2
- Bereidingstijd:
2 min
- Wachttijd:
3 min
- Klaar in:
5 min
- Kcal:
82
Bloody mary cocktail met wodka en tomatensap, bleekselderij, limoen, tabasco en/of worcestershire saus. Serveer als aperitief of op ’n party. Verschillende verhalen over de bloody mary gaan in het rond, de echte oorsprong blijft nog altijd een mysterie.
Klassieke bloody mary
Deze cocktail is favoriet, lekker klassiek en heeft van alles wat, een smaak van zoet en zout, pittig en zuur ofwel lekker en complex.
Een hit op een avond als Halloween.
Ook lekker: Bellini cocktail prosecco, rozemarijn en peer.
’n Idee om te serveren met kerst | De bloody mary cocktail maak je zelf zo pittig als je wilt, spicy met extra tabasco en worcestershire en voor de kinderen laat je de alcohol achterwegen. Meer kerst recepten.
Bloody mary cocktail
Ingrediënten
- IJsklontjes
- 50 ml wodka
- 130 ml tomatensap
- 15 ml limoensap
- tabasco en/of worcestershire saus
- 2 stengels bleekselderij
Instructies
- Neem een shaker en vul met ijsklontjes. Voeg de tomatensap en wodka toe en shake.
- Pers de limoen en voeg 't sap toe samen met een paar drupjes tabasco en/of worcestershire saus naar smaak. 'n Snuf peper & zout erbij en shake nogmaals.
- Schenk in 2 glazen en maak af met 2 stengels bleekselderij om te roeren.
Drink lekker met een snack zoals ’n pompoenbitterbal.
Tip: Prikker met snack tomaatjes voor erbij als topping.
Ook lekker: Pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.
Zou deze cocktail ook echt een helende werking hebben, volgens de legende wel. Heb je een kater, probeer ’t eens uit. De groente zou goed zijn voor je maag die van streek is, de alcohol om van je hoofdpijn af te komen en ’t zout om je zouten aan te vullen.
Wat vind je van het recept?