Bobotie

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 40m
  • Klaar in: 45m

Maak deze heerlijke Zuid-Afrikaanse specialiteit nu heel gemakkelijk zelf. Heerlijk met wat rijst.

Tip: Ook lekker met stukjes appel er doorheen.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 30 gram boter
  • 3 uien
  • 100 gram rozijnen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 350 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels chutney
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 100 ml melk
  • 2 sneetjes oud brood

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in. Snij de uien en de knoflook fijn.

Stap2

Verwijder de korstjes van het oude brood en leg de sneetjes in een diep bord. Giet de melk erover tot het volledig opgenomen is door het brood.

Stap3

Verhit de olie en de boter in een hoge koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de uien en de knoflook en voeg daarna de kerriepoeder toe. Bak het 1 minuut en voeg dan het gehakt toe. Roer het goed door tot het gehakt gaar is.

Stap4

Snij de abrikozen in reepjes en voeg ze samen met zout, peper, de azijn, chutney, jam, worcestersaus, rozijnen en het amandelschaafsel toe aan het gehakt. Roer het goed door .

Stap5

Haal de pan van het vuur, klop één ei los en roer hem door het gehaktmengsel. Maak het brood los met een vork en voeg deze ook toe een het gehaktmengsel.

Stap6

Doe het gehaktmengsel in de ingevette ovenschaal. Klop het overgebleven ei los en meng dit met wat melk, zout en peper. Giet het mengsel over de gehaktschotel heen en plaats de ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab