Bobotie met abrikozen

Bobotie met abrikozen

Zuid-Afrikaans ovengerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 735

Bobotie met abrikozen, ’n Zuid-Afrikaans ovengerecht met gehakt en kruiden wat goed samen gaat met rijst, een echte favoriet. Maak ’t zelf met dit simpele recept.

Bobotie recept

Bobotie recept uit de Afrikaanse keuken is al eeuwen oud, waarschijnlijk het bekendste en populairste Zuid-Afrikaanse gerecht. Dit Zuid-Afrikaanse gerecht zet je in een mum van tijd in elkaar, niet té gehaast voor het beste resultaat. Er is in de loop van de tijd wel wat aangepast in het recept, maar het basisidee is nog altijd hetzelfde gebleven.

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 30 gr boter
  • 3 uien
  • 100 gr rozijnen
  • 2 eieren
  • 350 gr rundergehakt
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 el worcestersaus
  • 4 el wijnazijn
  • 3 el chutney
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 2 el amandelschaafsel
  • 100 ml melk
  • 2 sneetjes oud brood

Afrikaans gerecht bobotie

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in. Snij de uien en de knoflook fijn.
  2. Verwijder de korstjes van het oude brood en leg de sneetjes in een diep bord. Giet de melk erover tot het volledig opgenomen is door het brood.
  3. Verhit de olie en de boter in een hoge koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de uien en de knoflook en voeg daarna de kerriepoeder toe. Bak het 1 minuut en voeg dan het gehakt toe. Roer het goed door tot het gehakt gaar is.
  4. Snij de abrikozen in reepjes en voeg ze samen met zout, peper, de azijn, chutney, jam, worcestersaus, rozijnen en het amandelschaafsel toe aan het gehakt. Roer het goed door.
  5. Haal de pan van het vuur, klop één ei los en roer hem door het gehaktmengsel. Maak het brood los met een vork en voeg deze ook toe een het gehaktmengsel.
  6. Doe het gehaktmengsel in de ingevette ovenschaal. Klop het overgebleven ei los en meng dit met wat melk, zout en peper. Giet het mengsel over de gehaktschotel heen en plaats de ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven voor zo’n 30 minuten. Afrikaans gerecht bobotie zó maak je ’t.

Ook lekker: Zuid Afrikaanse vetkoek als bijgerecht ’n soort van oliebol.

Beoordeling: 3.8. van 31 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024