Boerenkool met tempeh

Boerenkool met tempeh

Rode ui en ketjap
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 20 min
  • Klaar in: Klaar in 30 min
  • Kcal: Calorieën 475

Boerenkool met tempeh rode ui en ketjap, je maakt het zó. Lekker gesmoord in de pan met een zoutige bite van de ketjap Asin. Knapperige rode ui, echt lekker. Boerenkool met worst die twee horen bij elkaar, dat klopt maar vegetarische boerenkool stamppot kan ook heel lekker zijn. neem een vega worst of in dit geval boerenkool met een Aziatische twist.

Lekker winter recept

Stamppot met gemarineerde ketjap tempeh past perfect in de boerenkool. Lekker en eenvoudig winterrecept. Boerenkool is goed voor je, volop vezels en vitamine C, ’t is maar dat je het weet.

Boerenkool tempeh recept

Boerenkool met tempeh

4.7 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Maak deze snelle boerenkool met tempeh, rode ui en ketjap voor een winterse twist op traditionele boerenkool. Een smaakvol en gezond vegetarisch gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 475

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimig
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 360 gr tempeh blokjes ketjap
  • 300 gr boerenkool gesneden
  • 100 gr roomboter
  • 200 ml melk
  • 4 el ketjap asin
  • verse peper

Instructies

  • Schil en was de aardappels. Kook de aardappels gaar in een kwartier.
  • Pel en snij de uien in ringen. Bak de uien in een scheutje olijfolie, voeg de boerenkool toe en laat een kwartier zachtjes smoren. Breng op smaak met verse peper.
  • Verwarm de melk en de boter in een steelpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe en roer goed door tot een smeuïg aardappelmengsel.
  • Voeg de boerenkool toe en roer alles goed door elkaar samen met 2 eetlepels ketjap.
  • Roerbak de tempeh om en om in een scheut olijfolie in een wok en voeg 2 eetlepels ketjap erbij.
  • Schep de boerenkool stamppot in kommen en maak af met de tempeh en een paar druppels ketjap. Klaar, stamppot boerenkool, zo maak je ’t!
Boerenkoolstamppot
Boerenkoolstamppot vegetarisch

Varieer, eet je boerenkool liever met worst, dat kan natuurlijk ook!

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024