Boerenkool met tempeh

Boerenkool met tempeh

Rode ui en ketjap
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 475

Boerenkool met tempeh rode ui en ketjap, je maakt het zó! Lekker gesmoord in de pan met een zoutige bite van de ketjap Asin. Knapperige rode ui, echt lekker!

Boerenkoolstamppot vegetarisch

Boerenkool met worst die twee horen bij elkaar, dat klopt maar boerenkoolstamppot vegetarisch kan ook echt heel lekker zijn. In dit geval boerenkool met een Aziatische twist. Stamppot met gemarineerde ketjap tempeh past perfect in de boerenkool. Lekker en eenvoudig winterrecept.

Boerenkool is goed voor je, volop vezels en vitamine C, ’t is maar dat je het weet.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 360 gr tempeh blokjes ketjap
  • 300 gr boerenkool gesneden
  • 100 gr roomboter
  • 200 ml melk
  • 4 el ketjap asin
  • verse peper
Boerenkoolstamppot vegetarisch
Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamp, zo maak je ‘t

  1. Schil en was de aardappels. Kook de aardappels gaar in een kwartier.
  2. Pel en snij de uien in ringen. Bak de uien in een scheutje olijfolie, voeg de boerenkool toe en laat een kwartier zachtjes smoren. Breng op smaak met verse peper.
  3. Verwarm de melk en de boter in een steelpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe en roer goed door tot een smeuïg aardappelmengsel. Voeg de boerenkool toe en roer alles goed door elkaar samen met 2 eetlepels ketjap.
  4. Roerbak de tempeh om en om in een scheut olijfolie in een wok en voeg 2 eetlepels ketjap erbij.
  5. Schep de boerenkoolstamppot in kommen en maak af met de tempeh en een paar druppels ketjap. Klaar, Boerenkoolstamp, zo maak je ‘t!

Varieer, eet je boerenkoolstamp liever met worst, dat kan natuurlijk ook!

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...