Boerenkool uit de koekenpan
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 40 min
Boerenkool uit de koekenpan boerenkool met een twist, met worst of gepocheerd ei, piccalilly of mosterd, een feestje op een koude winterdag. Heerlijk en makkelijk uit één pan.
Boerenkool met worst
Boerenkool met worst die twee horen bij elkaar. Een rookworst, chipolata of een vega worst, 't kan allemaal. Liever spekjes of balletjes van gehakt bij dit recept? Lekker en simpel winterrecept.
Boerenkool is rijk aan vezels, vitamine C en 't is een bron van foliumzuur.
Eenpansgerecht met boerenkool, zo maak je 't
- Laat de boerenkool in een zeef ontdooien. Pel en snipper de ui.
- Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie, fruit de uien en bak de worstjes in z'n geheel of in stukjes een paar minuten. Bak de aardappelschijfjes kort mee.
- Terwijl de worstjes en aardappelschijfjes bakken, klop je de eieren in een ruime kom. Duw het vocht van de boerenkool uit de zeef en meng de boerenkool met de eieren. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk het mengsel van ei en boerenkool in de pan over de aardappelschijfjes en de worstjes. Verdeel het gelijkmatig.
- Zet de pan op een laag vuurt, met de deksel erop en laat een kwartier bakken. Het ei moet goed gestold zijn. Klaar is ie, eenpansgerecht met boerenkool, zó maak je 't!
Varieer, doe wat pittige geraspte kaas in het eimengsel met wat chilivlokken, zo heb je een pittig boerenkool gerecht. Eet lekker vegetarisch met een gepocheerd ei, aanrader!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?