Boerenkool uit de koekenpan

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 40m

Boerenkool met worst is een heerlijke combinatie. Maak het extra lekker met wat piccalilly en mosterd.

Tip: bak er wat spekjes bij en maak een beetje jus. Dat geeft de boerenkool net iets extra’s.

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelschijfjes
  • 6 eieren
  • 3 verse worstjes
  • 450 gr boerenkool (diepvriesblokjes)
  • 2 uien (in blokjes)

Bereidingswijze

Stap1

Laat de boerenkool in een zeef ontdooien. Verwijder ondertussen het vel van de worstjes.

Stap2

Verhit een koekenpan, fruit de uien en bak de worstjes. De worstjes bak je ongeveer 5 minuutjes. Bak de aardappelschijfjes 1 minuut mee.

Stap3

Terwijl de worstjes en aardappelschijfjes bakken, klop je de eieren in een ruime kom. Duw het vocht van de boerenkool uit de zeef en meng de boerenkool met de eieren. Breng het op smaak met peper en zout.

Stap4

Schenk het mengsel van ei en boerenkool in de pan over de aardappelschijfjes en de worstjes. Verdeel het een beetje gelijkmatig.

Stap5

Zet de pan op een laag vuurtje, met de deksel erop, en laat het 15 minuten bakken. Het ei moet namelijk gestold zijn.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab