Boerenkool uit de koekenpan

Boerenkool met een twist
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Boerenkool met worst is heerlijk! Extra lekker met piccalilly en mosterd, een feestje op een koude winterdag.

Boerenkool, stampot uit de koekenpan

Aardappelen met boerenkool uit de koekenpan, een soort van tortilla. Boerenkool met een twist. Bij dit boerenkool recept kun je ook makkelijk de worstjes vervangen voor gehakt of spekjes. Lekker en simpel winterrecept.

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelschijfjes
  • 6 eieren
  • 3 verse worstjes
  • 450 gr boerenkool (vriezer)
  • 2 uien

Bereidingswijze

  1. 1Laat de boerenkool in een zeef ontdooien. Verwijder ondertussen het vel van de worstjes.
  2. 2Verhit een koekenpan, fruit de uien en bak de worstjes. De worstjes bak je ongeveer 5 minuten. Bak de aardappelschijfjes 1 minuut mee.
  3. 3Terwijl de worstjes en aardappelschijfjes bakken, klop je de eieren in een ruime kom. Duw het vocht van de boerenkool uit de zeef en meng de boerenkool met de eieren. Breng het op smaak met peper en zout.
  4. 4Schenk het mengsel van ei en boerenkool in de pan over de aardappelschijfjes en de worstjes. Verdeel het een beetje gelijkmatig.
  5. 5Zet de pan op een laag vuurtje, met de deksel erop, en laat het 15 minuten bakken. Het ei moet goed gestold zijn. Klaar is je boerenkool! Boerenkool met een twist.
Beoordeling: 4.0. van 1 stem.
Please wait...