Boerenkoolsalade met avocado

Boerenkoolsalade met avocado

Boerenkoolsalade met avocado en een eitje, deze salade is perfect voor de lunch, staat in no-time op tafel en is supergezond! Boerenkool bevat weinig calorieën (ongeveer 44 per 50 gram) en zit boordevol goede voedingsstoffen. Een favoriet boerenkool salade recept. Deze heerlijke salade van boerenkool met citroen, olijfolie en appelazijn heeft een simpele dressing. Hoe langer je de dressing laat intrekken, hoe smaakvoller de boerenkool wordt.

Romige avocado, frisse appel en knapperige noten zorgen voor een perfecte bite. Het zachtgekookte eitje maakt de salade helemaal af. Wil je een vegan variant? Vervang het ei door vegan feta voor een net zo smaakvolle boerenkoolsalade.

Ook lekker: pasta met pesto van boerenkool en noten.

Boerenkoolsalade recept met avocado

Boerenkool salade

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Gezonde boerenkoolsalade met avocado en appel. Een snel en lekker lunchrecept, boordevol voedingsstoffen en goed voor een voedzame maaltijd.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 462

Ingrediënten

  • 200 gr boerenkool
  • 1 appel zuur
  • 2 avocado's
  • 4 eieren
  • 40 gr pecannoten
  • 20 gr pompoenpitten
  • ½ citroen het sap

Dressing

  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl agavesiroop
  • zeezout, peper, chilivlokken

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren zacht in 3 tot 4 minuten. Laat ze daarna schrikken onder koud water.
  • Pers het sap van de citroen en meng dit met de gesneden boerenkool.
  • Wrijf een beetje olijfolie uit in je handpalmen en masseer de boerenkool enkele minuten met het citroensap en de olijfolie tot deze wat zachter wordt.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en breng op smaak met zeezout, peper en chilivlokken.
  • Snijd de appel in fijne blokjes. Rooster de noten en pitten in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin en geuriger zijn.
  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd ze in parten.
  • Meng de dressing, appel, noten en pitten door de gemasseerde boerenkool en verdeel de salade over de borden.
  • Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze samen met de avocado op de boerenkool salade.

Eet de boerenkoolsalade direct, eventueel met toast of brood.

Ook lekker: boerenkool smoothie met banaan en blauwe bessen. En voor de lunch: boerenkoolsoep met aardappel.

Boerenkool salade vegan met feta
Boerenkool met avocado
Boerenkoolsalade recept met avocado

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Maud 5 januari 2024 at 10:21 - Reply

    Heerlijk! Mijn vriend houdt niet van mosterd dus voor hem maakte ik een harissadressing. Ook voegden wij geroosterde kikkererwten toe, yum!

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025