Bonenstoof met pompoen en wortel
Koriander- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 490
Bonenstoof met pompoen en wortel, koriander, komijn en kaneel. Een makkelijke vegetarische stoofpot met groenten en peulvruchten. Tevens een perfect groente recept voor je leftovers.
Stoofpot met bonen
Stoofpot met bonen, ’n simpel recept. Pan op tafel! Eet met ’n stuk brood, rol met een tortilla of serveer met een bak rijst. Varieer met bonen, ruim je keukenkastje lekker op. Eventueel een dot yoghurt of een knijpje hot sriracha mayo maken dit vega groentegerecht af.
Lezen: Meer peulvruchten eten 7 tips peulvruchten zijn gezond, voedzaam, veelzijdig en duurzaam en je koopt ze voor ’n lage prijs.
Groentestoof maken
- Was en ontpit de pompoen en snij in blokjes, was en snij de wortel in stukjes, pel en snipper de ui en knoflook en laat de bonen / kikkererwten uitlekken.
- Bak de ui en knoflook in de olijfolie, voeg de pompoen en wortelen na 2 minuten toe. Voeg de komijn, kaneel, chilivlokken en tomatenblokjes toe. Bak mee en blus af met de bouillon.
- Laat met deksel zo’n 30 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot alle groenten beetgaar zijn. Voeg de bonen en kikkererwten toe, koriander en ’n snuf grof zout. Eventueel vers gemalen peper naar smaak. Schep in kommen. Groentestoof maken doe je zó.
Voeg eventueel iets meer bouillon toe mocht het vocht te veel verdampen, ’t moet lekker smeuïg blijven.
Ook lekker: Zoete aardappel chili met bonen koriander en paprika. Een chili recept vol smaken en texturen, zoals zoete aardappel, chilipeper, paprika en bonen, snel en vega lekker.
Meer: Herfstrecepten voor ’n druilerige dag om zelf makkelijk te maken.
Wat vind je van het recept?