Bonenstoof met pompoen en wortel
Bonenstoof met pompoen en wortel, koriander, komijn en kaneel. Een makkelijke pompoen stoofpot vegetarisch met peulvruchten. Tevens een perfect groente recept voor je leftovers.
Stoofpot met bonen
Stoofpot met bonen, een simpel recept. Pan op tafel! Eet met 'n stuk brood, rol met een tortilla of serveer met een bak rijst. Varieer met bonen, ruim je keukenkastje lekker op. Eventueel een dot yoghurt of een knijpje hot Sriracha mayo maken dit vega groentegerecht af.
Inspiratie: meer peulvruchten eten 7 tips. Peulvruchten zijn gezond, voedzaam, veelzijdig en duurzaam en je koopt ze voor een lage prijs.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 175 gr cannellini bonen
- 100 gr limabonen
- 175 gr kikkererwten
- 200 gr tomatenblokjes
- 200 gr bospeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 200 ml groentebouillon
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl chilivlokken
- ½ tl kaneel
- 1 el olijfolie
- 1 bosje koriander
Instructies
- Was en ontpit de pompoen en snij in blokjes, was en snij de wortel in stukjes, pel en snipper de ui en knoflook en laat de bonen / kikkererwten uitlekken.
- Bak de ui en knoflook in de olijfolie, voeg de pompoen en wortelen na 2 minuten toe. Voeg de komijn, kaneel, chilivlokken en tomatenblokjes toe. Bak mee en blus af met de bouillon.
- Laat met deksel 30 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot alle groenten beetgaar zijn.
- Voeg de bonen en kikkererwten toe, koriander en een snuf grof zout. Eventueel vers gemalen peper naar smaak. Schep de bonenstoof in kommen.
Voeg eventueel iets meer bouillon toe mocht het vocht te veel verdampen, de bonenstoof moet lekker smeuïg blijven.
Ook lekker: zoete aardappel chili met bonen, koriander en paprika. Een chili recept vol smaken en texturen, zoals zoete aardappel, chilipeper, paprika en bonen, snel en vega lekker.
Meer: Herfstrecepten voor een druilerige dag om zelf makkelijk te maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?