Breekchocolade met noten, cranberry’s en vijgen

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Chocolade snoepen maar dan toch een beetje gezond? Maak dan zelf een lekker tussendoortje van pure chocolade, noten, cranberry’s en vijgen.

Chocola een heerlijke traktatie

Stapel de chocolade na het breken en je hebt een kleine kerst traktatie. Wil je een echte kerstversie dan kruimel je nog een paar stukken schuimkrans op de chocolade net na het smelten. Een simpel chocolade recept waar je alle kanten mee op kunt!

Ingrediënten

  • 300 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels noten, hazelnoot / amandelen of naar eigen keus
  • 3 eetlepels gedroogde cranberry's
  • 1 verse vijg

Bereidingswijze

Stap1

Hak de chocolade en smelt 200 gram pure chocolade au bain-marie. Hak intussen de verse vijg fijn in dunne reepjes de cranberry’s en de noten. Neem de chocolade van het vuur en roer langzaam de overige chocolade erdoor heen tot een egaal geheel.

Stap2

Giet de chocolade op je bakplaat. Bestrooi de chocolade met de noten, cranberry’s, verse vijg en zet in de koelkast.

Stap3

Neem zodra de chocolade helemaal hard is uit de koelkast en breek in een aantal stukken. Stapel de brokken en bind ze vast met een touwtje. Staat gezellig bij de muntthee of geef als klein presentje!

Wil je wat pit bij de chocolade? Meng wat chilipeper door het mengsel. De peper versterkt de pure chocola.

Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

309

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab