Breekchocolade met noten, cranberry's en vijgen

Een kleine traktatie
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Chocolade snoepen maar dan toch een beetje gezond? Maak dan zelf een lekker tussendoortje van pure chocolade, noten, cranberry’s en vijgen.

Chocola een heerlijke traktatie

Stapel de chocolade na het breken en je hebt een kleine kerst traktatie. Wil je een echte kerstversie dan kruimel je nog een paar stukken schuimkrans op de chocolade net na het smelten. Een simpel chocolade recept waar je alle kanten mee op kunt!

Ingrediënten

  • 300 gr pure chocolade
  • 3 el noten, hazelnoot/amandelen
  • 3 el gedroogde cranberry’s
  • 1 verse vijg

Bereidingswijze

  1. 1Hak de chocolade en smelt 200 gram pure chocolade au bain-marie. Hak intussen de verse vijg fijn in dunne reepjes de cranberry’s en de noten. Neem de chocolade van het vuur en roer langzaam de overige chocolade erdoor heen tot een egaal geheel.
  2. 2Giet de chocolade op je bakplaat. Bestrooi de chocolade met de noten, cranberry’s, verse vijg en zet in de koelkast.
  3. 3Neem zodra de chocolade helemaal hard is uit de koelkast en breek in een aantal stukken. Stapel de brokken en bind ze vast met een touwtje. Staat gezellig bij de muntthee of geef als klein presentje!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Meer kerstlekkernijen

Simpele kerstkoekjes recept

Simpele kerstkoekjes

Koek voor de kerst, lekker snel en crunchy met discodip, extra feestelijk.

Gingerbread mannetjes recept

Gingerbread mannetjes

Mannetjes van koek, lekker winters met kaneel en gember.

Brunsli chocoladekoekje

Brunsli chocoladekoekjes

Zwitserse chocolade kerstkoekjes, crunchy van buiten en zacht van binnen.