Breekchocolade met noten, cranberry’s en vijgen
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
Chocolade snoepen maar dan toch een beetje gezond? Maak dan zelf een lekker tussendoortje van pure chocolade, noten, cranberry's en vijgen.
Chocola een heerlijke traktatie
Stapel de chocolade na het breken en je hebt een kleine kerst traktatie. Wil je een echte kerstversie dan kruimel je nog een paar stukken schuimkrans op de chocolade net na het smelten. Een simpel chocolade recept waar je alle kanten mee op kunt!
Bereidingswijze
- Hak de chocolade en smelt 200 gram pure chocolade au bain-marie. Hak intussen de verse vijg fijn in dunne reepjes de cranberry’s en de noten. Neem de chocolade van het vuur en roer langzaam de overige chocolade erdoor heen tot een egaal geheel.
- Giet de chocolade op een bakplaat. Bestrooi de chocolade met de noten, cranberry’s, verse vijg en zet in de koelkast.
- Neem zodra de chocolade helemaal hard is uit de koelkast en breek in een aantal stukken. Stapel de brokken en bind ze vast met een touwtje. Staat leuk bij de muntthee of geef als cadeautje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?