Broccoli burger recept
Maak zelf een smeuïge en heerlijke broccoli burger met knoflook, rode ui en labneh. Labneh, een stevige kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, is verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt en wordt vaak gecombineerd met munt voor extra frisheid. Dit recept is echt een aanrader! Kun je geen labneh vinden? Geen probleem! Voeg verse munt toe aan het broccolimengsel voor een verrassend fris resultaat, of vervang de labneh door fetakaas.
Maak een smakelijke burgersaus door een handvol verse munt fijn te snijden en het sap van een halve citroen uit te persen. Meng 2 eetlepels citroensap met 3 eetlepels dikke yoghurt en 3 eetlepels mayonaise. Voeg de munt, versgemalen peper en grof zout naar smaak toe.
Tip: probeer ook eens broccoli pesto met cashewnoten en limoen. Deze gezonde en snelle pesto is heerlijk met Parmezaanse kaas en knoflook.
Ingrediënten
- 250 gr broccoli
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui klein
- 100 gr labneh (met munt)
- 100 gr amandelmeel
- 1 ei
- 1 tl paprikapoeder pikant
- 2 el olijfolie
Extra
- broodjes
- mayonaise en ui
- sla en verse kruiden
Instructies
- Snijd de broccoli in kleine stukken en maal deze fijn in een keukenmachine. Pel de knoflook en pers deze uit. Snipper de ui fijn en voeg toe aan de gemalen broccoli.
- Voeg het ei, labneh, amandelmeel, paprikapoeder, versgemalen peper en grof zout naar smaak toe aan de broccolimix.
- Meng alles goed door elkaar met een lepel totdat je een samenhangend mengsel hebt. Vorm 4 burgers van elk ongeveer 125 gram.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de broccoliburgers in 10 minuten op middelhoog vuur, waarbij je ze halverwege omdraait.
- Bereid ondertussen een saus of kies een mayo naar keuze. Neem wat groene sla, verse kruiden, en snijd ringen van ui.
- Beleg de broodjes royaal met de gebakken burgers en de voorbereide ingrediënten.
Eet de burgers van broccoli op toast brood of zonder.
Ook lekker: quinoa salade met broccoli en feta, artisjok en kappertjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?