
Broccoli nuggets
Broccoli nuggets, kidsproof met kaas en ei, komijn en knoflook. Serveer als tussen- of bijgerecht.
Nuggets maken van groenten is makkelijk, kook de groente beetgaar, giet af en maak klein. Ook lekker te variëren en bijvoorbeeld doperwten toe te voegen.
Ook lekker: courgette frietjes uit de oven met kruiden als chili- en paprikapoeder.
Lekker voor erbij. Meer bijgerechten.

Smakelijke broccoli nuggets, een kindvriendelijk gerecht met kaas, ei, komijn en knoflook - Serveer als tussen- of bijgerecht of als snack recept.
Ingrediënten
- 500 gr broccoli
- 3 eieren
- 4 el panko
- 150 gr geraspte kaas
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 teentje knoflook geperst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli klein en kook beetgaar.
- Kluts de eieren in een kom, voeg peper, zout, knoflook, komijn en paprikapoeder naar smaak toe. Meng de panko en geraspte kaas mee.
- Giet de broccoli af en snij klein. Voeg toe aan het kaas- eimengsel. Maak kleine balletjes of koekjes van het mengsel en leg op een bakplaat.
- Schuif de nuggets in de oven voor zo'n 20 minuten, keer tussendoor voorzichtig om. Serveer met een frisse yoghurt mayo of pittige Sriracha saus.
Eet lekker met een romige aardappelpuree.
Tip: Een dip van yoghurt erbij. Vervang de broccoli ook eens voor bloemkool.
Ook lekker: komkommersalade met appel yoghurt en limoen.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?