Broccoli pesto maken
Gezond, lekker én snel te bereiden! Deze broccoli pesto, gemaakt met Parmezaanse kaas en knoflook, is een favoriet. Gebruik het door de pasta, als dip voor je snacks, of smeer het op brood voor een smakelijke en eenvoudige spread. Wil je een vegan variant? Vervang de Parmezaanse kaas door Violife Prosociano Wedge, een plantaardig alternatief dat perfect werkt in deze pesto-dip.
Dit eenvoudige recept is echt heerlijk, en binnen een kwartier is je broccoli pesto klaar. Probeer ook eens dit recept voor een broccoli burger met rode ui, labneh en knoflook, mega lekker en simpel.
Ingrediënten
- 250 gr broccoli
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 6 gr platte peterselie
- 6 gr basilicum vers
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie extra vergine
- 20 gr cashewnoten
- ½ limoen
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en verdeel de bloem in roosjes. Kook de broccoli 6 tot 8 minuten tot ze gaar is. Giet de broccoli af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat de broccoli goed uitlekken en afkoelen.
- Hak de basilicumblaadjes en de platte peterselie fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
- Pel de knoflook en pers deze uit.
- Doe de afgekoelde broccoli in een blender, samen met de knoflook, basilicum, peterselie, Parmezaanse kaas, cashewnoten, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel limoenrasp, en 1 eetlepel van het bewaarde kookvocht.
- Voeg olijfolie toe en blend alles tot een gladde pesto. Breng de broccoli pesto op smaak met versgemalen peper.
Dip met een pita, neem wat radijsjes bij je broccolipesto dip of smeer het op brood of door de pasta.
Ook lekker: pesto en hummus dip met rauwkost.
Ook lekker: broccoli quiche!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?