Broccoli pesto maken

Broccoli pesto maken

Met cashew en limoen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 195

Broccoli pesto maken met cashew en limoen, gezond lekker én snel met parmezaanse kaas en knoflook. Favoriet voor door de pasta als dip voor je snack of smeer lekker op brood, ’n easy broccoli dip.

Broccoli pesto vegan

Wil je de broccoli pesto vegan maken? Gebruik Violife Prosociano wedge, ’n plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas.

Broccoli dip met cashew ’n simpel recept, écht lekker en in ’n kwartier is de broccoli pesto klaar.

Ingrediënten

  • 250 gr broccoli
  • 60 gr parmezaanse kaas
  • 6 gr platte peterselie
  • 6 gr verse basilicum
  • 2 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 20 gr cashewnoten
  • ½ limoen
Broccoli pesto recept

Broccolipesto recept

  1. Breng water aan de kook voor de broccoli. Snij de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes. Kook de broccoli zo’n 6 tot 8 minuten, giet af, bewaar wat kookvocht, laat uitstomen en afkoelen.
  2. Hak de basilicumblaadjes en de platte peterselie. Rasp de schil van de limoen en pers uit. Pel en pers de knoflook. Meng in een blender de broccoli samen met de knoflook, basilicum en peterselie.
  3. Voeg ook de Parmezaanse kaas, cashewnoten, 1 el limoensap en 1 tl rasp toe samen met de olijfolie en 1 el kookvocht van de broccoli. Mix tot een pesto. Breng op smaak met vers gemalen peper. Broccolipesto recept maken doe je zó.

Dip met een pita, neem wat radijsjes bij je broccoli pesto dip of smeer ’t op brood of door de pasta. Zelf gemaakt!

Ook lekker: Pesto en Hummus dip met rauwkost.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...