Hartige taart met broccoli

Hartige taart met broccoli

Deze hartige taart met broccoli is een culinaire traktatie voor vegetariërs en liefhebbers van hartige gerechten. Sappige broccoli, romige kaas en delicate kruiden komen samen om een smaakexplosie te creëren die je smaakpapillen zal veroveren. Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar een smakelijk gerecht, dit recept zal zeker in de smaak vallen. Lees verder om te zien hoe je deze verrukkelijke hartige broccolitaart kunt bereiden en van kan genieten.

Broccoli Quiche

Hartige broccoli taart

3.6 van 54 stemmen
Recept afdrukken
Proef de heerlijke vegetarische hartige taart met broccoli. Een eenvoudig recept voor smaakvolle verwennerij, klaar in 45 minuten.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 300

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 200 gr cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl oregano
  • peper vers gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de roosjes van de broccoli en de steel in kleine stukjes en kook kort, maximaal 5 minuten. Snij de cherrytomaatje door de helft en de ui in halve ringen.
  • Klop de eieren, crème fraîche en verse peper naar smaak door elkaar. Bekleed een bakvorm met bakpapier en bekleed met het bladerdeeg.
  • Smeer de randen in met de eidooier. Verdeel de broccoli over de bodem met de tomaatjes en rode ui er boven op. Verdeel de oregano.
  • Snij de mozzarella, giet het eimengsel over de groenten en maak de broccoli quiche af met de plakjes mozzarella kaas. Schuif de quiche in de oven en bak in een half uur gaar.

Geniet en serveer eventueel nog met wat frisse sla, zó maak je een hartige taart van broccoli. Meer hartige taart? Preitaart een hartige omgekeerde (tarte tatin) taart met mosterd en crème fraîche.

Broccoli Quiche simpel recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024