Broccolirijst met gehakt en champignons
Broccolirijst met vegetarisch gehakt en champignons – een lekker en verrassend vega gerecht! Het is snel gemaakt en zit boordevol vitaminen. Met een frisse topping van koriander en yoghurt en een milde Indiase kruidenmix is het een smaakvolle en gezonde maaltijd. Broccolirijst maak je eenvoudig zelf: maal broccoli in de keukenmachine tot een rijststructuur en bak het kort in de pan.
Het is een koolhydraatarme en voedzame vervanger voor gewone rijst. Zo makkelijk en zo lekker!
Heb je broccoli over? Maak er een broccolipesto van!
Ingrediënten
- 200 gr gehakt vegetarisch
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember vers
- olijfolie
- 250 gr champignons
- 1 el garam masala
- 1 broccoli
- 1 bosje koriander vers
Yoghurtsaus
- 3 el Griekse yoghurt
- 3 el yoghurt
- peper versgemalen
Instructies
- Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in kleine stukjes. Maal de stukjes stronk in een keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben en schep dit eruit. Maal daarna de roosjes op dezelfde manier tot broccolirijst (broccolirijst kopen kan ook).
- Schil en pers de knoflook en schil en rasp de gember. Snijd de champignons in plakjes en hak de koriander fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een wok of grote pan. Bak de gember en de helft van de knoflook kort aan. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze zacht worden.
- Strooi de garam masala erbij en voeg het vegetarische gehakt toe. Roerbak enkele minuten.
- Voeg vervolgens de broccolirijst toe en roerbak kort mee tot alles goed gemengd en verwarmd is.
Yoghurtsaus
- Meng de resterende knoflook met de yoghurt, een handje koriander en versgemalen peper naar smaak.
- Verdeel de (Indiase) broccolirijst met gehakt over kommen. Schep een royale dot yoghurtsaus erop en garneer met extra koriander.
Broccolirijst zelf maken maar geen tijd of geen zin? Broccolirijst is ook kant-en-klaar te koop in de supermarkt – supersnel en makkelijk! Heb je nog een limoen in de koelkast liggen? Knijp wat sap uit als finishing touch voor extra frisheid.
Ook lekker: bloemkoolrijst. Ontdek hoe je 't maakt!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?