Broccolirijst met gehakt en champignons

Broccolirijst met gehakt en champignons

Met koriander en yoghurtdip
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min

Broccolirijst met gehakt en champignons, lekker vega! Zó gemaakt en net even anders. Een kom vol vitaminen met een topping van koriander en yoghurt en een milde smaak van Indiase specerijen. Love it!

Rijst van broccoli maken

Rijst van broccoli maken dat doe je zelf, simpel en snel. Maal de broccoli in de keukenmachine tot een rijst structuur, kort bakken in de pan, een koolhydraatarme vervanger van gewone rijst, zo makkelijk is broccoli rijst maken.

Ook favoriet bij broccolirijst, pindasaus eenvoudig maak je ’t zelf.

Ingrediënten

  • 200 gr vegetarisch gehakt
  • 2 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 1 el garam masala
  • 1 broccoli
  • bosje verse koriander
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 3 el yoghurt
  • verse peper
Broccolirijst met gehakt en champignons recept

Zo maak je dit broccoli wok recept met vegetarisch gehakt

  1. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes. Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine. Maal ook de roosjes tot dezelfde structuur.
  2. Schil en pers de knoflook, schil en rasp de gember, snij de champignons in plakjes. Verhit een scheut olijfolie en bak de gember en de helft van de knoflook kort en bak de champignons mee.
  3. Voeg de garam masala toe en het vegetarisch gehakt. Voeg de broccolirijst toe en roerbak kort mee. Snijd de koriander fijn en verdeel het Indiase broccoli gerecht in kommen.
  4. Meng de andere helft van de knoflook met de yoghurt, een hand koriander en verse peper naar smaak. Schep een dot yoghurtsaus over de broccoli gehakt wok en maak af met de koriander.

Zo maak je ‘t! Broccoli wok recept met vegetarisch gehakt met yoghurt en koriander. Enjoy!

Wil je het makkelijker? Of heb je weinig tijd, broccolirijst kan je ook gemalen kopen in de supermarkt.
Nog een limoen in je koelkast? Knijp wat sap uit als finishing touch.

Ook lekker, bloemkoolrijst. Zo maak je ‘t.

Beoordeling: 4.0. van 7 stemmen.
Please wait...