Broccolisoep met groenekruidenolie
Soep is altijd een favoriet, en deze broccolisoep met kruidenolie is niet alleen eenvoudig, maar ook gezond en boordevol vitamines. Het staat in een mum van tijd op tafel, en de kruidenolie is ook heerlijk als dip naast de soep.
Als je de voorkeur geeft aan heldere broccolisoep, laat dan het pureren achterwege en serveer de kruidenolie apart met een stuk zuurdesembrood. Geniet van een kom vol vitamines op een smaakvolle en eenvoudige manier. Een scheutje room is lekker, maar niet noodzakelijk; een dot crème fraîche is ook een heerlijke optie.
Ingrediënten
- 500 gr broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blaadje laurier
- 800 ml groentebouillon
Kruidenolie
- 1 handje platte peterselie
- 1 handje bieslook
- 1 handje basilicum
- 2 takjes munt
- 6 el olijfolie
Optioneel
- parmezaanse kaas
- scheut kookroom
Instructies
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in een grote pan in 1 el olijfolie.
- Snij de broccoli in gelijke stukken. Voeg de broccoli en de groentebouillon in de pan samen met het blaadje laurier en laat 10 minuten zacht koken.
- Meng in een keukenmachine of staafmixer de groene kruiden fijn en meng met de olijfolie. Roer tot een gladde dressing met ’n snuf zout en peper.
- Haal het blaadje laurier uit de soep en pureer de soep glad met een staafmixer en voeg eventueel een scheutje room toe.
- Breng de broccolisoep op smaak met peper en zout en schenk in. Druppel de groene kruiden olie over de kommen.
Maak de broccolisoep eventueel af met parmezaanse kaas en stukjes pistache.
Ook lekker: detox broccolisoep met enkel gezonde ingrediënten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?