Brood met ei, feta en spinazie
Dit broodje met ei, feta en spinazie is perfect om mee te nemen naar school of kantoor. Het is hartig en geeft je de energie om de rest van de dag door te gaan. Geen fan van fetakaas? Vervang deze dan door geitenkaas. En als je liever rucola gebruikt in plaats van spinazie, kan dat natuurlijk ook. Deze eenvoudige spinazie omelet is heerlijk als snelle lunch voor onderweg of als krachtige start van de dag.
Wil je de spinazie meebakken? Roerbak de spinazie kort in olijfolie tot het iets geslonken is. Haal het uit de pan en leg het tussen het ei voordat je de omelet dichtvouwt.
Ingrediënten
- 1 broodje
- 1 ei
- scheutje melk
- handje babyspinazie
- 50 gr fetakaas
- peper versgemalen
Instructies
- Klop het ei los met een scheutje melk en verkruimel de feta erdoor.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Bak de omelet aan beide zijden goudbruin.
- Zodra het ei bijna volledig is gestold, vouw je het dubbel om een omelet te vormen.
- Leg de omelet op een broodje, samen met de spinazie. Breng op smaak met versgemalen peper.
- En zo maak je een heerlijk broodje omelet!
Zin in iets zoets in je lunchtrommel? Besmeer een (wortel)wrap met chocopasta, strooi er gehakte hazelnoten over, leg er een banaan op, rol op en snijd in stukken.
Ook lekker: sandwich met geitenkaas en spinazie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?